København

Ny forlystelsespark kan være på vej til Danmark

En planlagt forlystelsespark skal bl.a. rumme Nordens højeste tårn på 280 meter.

BIG

En forlystelsespark, som er større end Tivoli og inspireret af H.C. Andersen. Og nå ja, så skal den også rumme Nordens højeste bygning med butikker, lejligheder og hotel.

Sådan lyder de lidet beskedne ambitioner fra initiativtagerne bag projektet, der efter forhåbningerne skal blive et nyt varemærke for København og trækplaster for turister. Det skriver Berlingske.

Arkitektfirmaet BIG er allerede valgt til at tegne det høje hus på 280 meter, som får navnet H.C. Andersen Adventure Tower.

Tårnet skal rumme både butikker, ejer- og lejelejligheder, hotel og et udkigstårn. Efter planen skal forlystelsesparken omkring tårnet være større end Tivoli. Forrec, som bl.a. står bag Universal Studios i Florida og Legoland i Tyskland, har budt ind på at skabe oplevelserne.

Jyske brødre tjener millioner på kendt forlystelsespark

Projektet bliver dog kun en realitet, hvis det bliver blåstemplet af Københavns Kommune, og hvis det er muligt at skaffe investorer til projektet, som man estimerer vil koste 6,5 mia. kr.

Bag initiativet står Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen, som hhv. er tidligere erhvervskundedirektør i Nordea og ejer af bl.a. et rengøringsfirma. De har arbejdet på projektet i over to år og har indtil videre kun hældt deres egne millioner i projektet.

Planerne møder dog ikke stor opbakning fra Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Ø).

»Efter hvad jeg har fået præsenteret indtil videre, har jeg svært ved at se, at det her projekt har gang på jord, både hvad angår form, højde og drøjde. Desuden er det placeret i såkaldt perspektivområder i kommuneplanen, som først er udviklet om mange år,« siger han til Berlingske.

Hvis alt går efter initiativtagernes hoveder, skal byggeriet stå klar i 2025-2027.

Lige nu har Malmø rekorden for Nordens højeste tårn med Turning Torso på 190 meter. Der skal desuden være en endnu højere skyskraber på vej i Göteborg i løbet af de kommende år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her