*

København

Trafikalt knudepunkt i København kan blive lammet lørdag aften

Op mod 500 og måske flere taxaer vil blokere Kongens Nytorv lørdag aften, forventer taxaorganisation.

I januar lammede mange taxachauffører trafikken i ungarske Budapest, da de demonstrerede mod Uber. Det samme kan ske i København lørdag aften. Foto: Peter Lakatos/AP

Hvis man har planer om at køre bil i og omkring Kongens Nytorv lørdag aften efter kl. 21, skal man nok sætte vejviseren til at finde alternative ruter.

For i skrivende stund er det planen, at op mod 500 taxachauffører med biler vil demonstrere på Kongens Nytorv mod den kontroversielle transporttjeneste Uber.

Demonstrationen er arrangeret af chaufførerne selv, og den vil fungere på den måde, at taxaerne vil blokere Kongens Nytorv i en time eller to. Det fortæller Søren H. Nicolaisen, formand i brancheorganisationen Taxiførere i Danmark (TiD).

»Måske er 500 deltagende taxaer i demonstrationen i underkanten. For der er 1.900 lovlige taxaer i København, hvoraf de fleste kører i weekendens aftentimer, og de er alle blevet opfordret til at deltage i demonstrationen. Vi er en truet branche, som blot bliver truet endnu mere af en konkurrent, der spiller efter ulovlige spilleregler,« siger han med henvisning til Uber.

Uber skal betale millioner til franske taxaselskaber

Kort efter Ubers indtræden i København blev tjenesten politianmeldt af Trafikstyrelsen for ulovlig taxakørsel, og i december blev tre Uber-chauffører sigtet for netop ulovlig taxakørsel. Uber er dog fortsat at finde i de københavnske gader.

»Vi taxachauffører er oppe mod en konkurrent, som ikke overholder loven, og det er set i det lys, at aftenens demonstration bliver afviklet. Folk er simpelthen frustrerede over politiets indsats i forhold til Uber. Vi ved godt, at politiet har meget at se til, men der er virkeligt mange Uber-chauffører i København, og politiet har kun fanget tre af dem,« siger Søren H. Nicolaisen, hvis organisation torsdag sendte en pressemeddelelse ud, hvori der stod, at konfrontationer mellem lovlige taxachauffører og Uber-chauffører ikke længere kan udelukkes.

Taxachauffører lammede trafikken i Budapest: »Luk ned for Uber«

Søren H. Nicolaisen forventer ikke, at poltiet vil gribe ind i lørdag aftens demonstration.

Det vil vagtchef Erik Larsen fra Københavns Politi hverken be- eller afkræfte.

»Det er noget, vi tager stilling til i løbet af dagen og aftenen. Men vi kommer ikke til at melde noget ud omkring det,« siger han og forklarer, at han ingen kommentarer har til taxichaufførernes kritik af politiets indsats mod Uber.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her