*

København

Imam: Dialog mellem religioner er en ondsindet ide

Blot et døgn før attentaterne mod Krudttønden og Synagogen, talte imam Hajj Saaed dunder mod jøder og tværreligiøs dialog i Masjid Al-Faruq moskeen på Nørrebro. Beskæftigelses- og integrationsborgmester tager skarpt afstand fra imamens prædiken.

"Det er afskyeligt og hæsligt", siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) om imamens prædiken. Foto: Daniel Hjort

”Dialog mellem religioner er en ondsindet ide, som muslimer må være på vagt overfor for ikke at falde i de fælder, som Satan og hans tilhængere har lagt ud,” sagde imam Hajj Saaed ved fredagsbønnen i Masjid Al-Faruq moskéen, i Heimdalsgade på Ydre Nørrebro, dagen før terrorangrebene i København.

Imamen har ifølge mellemøst-eksperten Naser Khader nær tilknytning til Huzb ut-Tahrir, og er kendt for et meget hadefuldt forhold til Vesten og Jøder, og hans prædiken ved fredagens bøn var ingen undtagelse.

Her opfordrede imamen sine tilhørere til: ”… at føre ideologisk kamp, gendrive de løgne, som tilhængerne af religiøs dialog og fremsætter og præsentere islam som et alternativ til den fup-kultur, der har kastet ikke muslimer i en afgrund af fordærvelse og korruption, og har reduceret dem fra mennesker til udyr”.

Imamen benyttede også lejligheden til at opfordre til kamp mod jøder. I sin prædiken henviste han til en tekst, hvori det beskrives, at profeten Muhammed i Medina beordrede jøder til at konvertere til Islam, og da de nægtede, førte han krig mod dem.

”Jeg opfatter ordene som en form for trussel eller løftet pegefinger. De jøder, der henvises til, blev enten fordrevet fra Medina eller massakreret. Kvinderne og børnene blev gjort til slaver,” siger professor i koranstudier Thomas Jøhnk Hoffmann til Berlingske.

Hizb ut-Tahrir: Tag ikke afstand

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) tager skarpt afstand fra imamens prædiken.

”Det er afskyeligt og hæsligt, og det er gift for vores samfund, at vi har folk, der kommer til Danmark og misbruger vores ytringsfrihed. Som dansker og demokrat bliver man forarget, men især efter weekendens frygtelige hændelser, går det lige i hjertet. Jeg har næsten ingen ord for, hvor afskyeligt det er,”, siger hun til BT.

Debat: Imamers hadefulde taler er en skamplet på Danmark

Videoen med Imam Hajj Saeeds prædiken er offentliggjort på YouTube og oversat af Memri TV, som ifølge organisationens egen hjemmeside er et forskningsinstitut, der har til formål at bygge bro over sprogbarrieren mellem Mellemøsten og Vesten, og hjemmehørende i Washington DC.

Hajj Saeeds prædiken fandt sted dagen før angrebet mod kulturhuset Krudttønden lørdag eftermiddag, hvor attentatmanden, Omar el-Hussein, dræbte filminstruktøren Finn Nørgaard og sårede flere betjente, og tidligt søndag morgen dræbte vagten Dan Uzan og sårede to politibetjente, uden for synagogen i Krystalgade, inden han selv blev skudt af politiet tidligt søndag morgen på Nørrebro.

Indtil videre er der intet, der tyder på, at Omar el-Hussein har været tilknyttet en bestemt moske i Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her