Kessler er klar til en topkarakter

I morgen aften går WBA-verdensmester i supermellemvægt, Mikkel Kessler, i ringen for at sætte sin titel på spil mod den canadiske udfordrer, 34-årige Eric Lucas. Den danske champ skal vinde, hvis drømmen om en kassekamp i USA skal blive til virkelighed.

»Hvad fanden er det for en ringetone - den er da latterlig.«

Boksetræner Ricard Olsen er kendt som en kompetent mand, når det handler om at levere oneliners af den spændstige slags.

Den slags, som eksempelvis sportsjournalister elsker, fordi de giver farve og kant i en tid, hvor presserådgivere, kommunikationschefer og lignende gør alt, hvad de kan, for at få idrætsfolk til at lyde som kontorfuldmægtige i et ministerium.

Sådan er det endnu ikke blevet i boksningens verden. Her er en spade stadig en spade, og det er sjældent, at folk i boksemiljøet skjuler sig bag politisk korrekte parader.

F.eks. mener Ricard Olsen stadig, at det var »komplet åndssvagt«, at hans guldfugl, Mikkel Kessler, i sommer gik i ringen mod udfordreren Anthony Mundine i Sydney for at forsvare sit WBA-bælte i supermellemvægt. Op til kampen havde Kessler pga. problemer med sin ryg ikke været i nærheden af sit normale fysiske niveau.

Derfor var hans træner modstander af, at kampen, der allerede var blevet udsat en gang pga. danskerens rygskade, overhovedet skulle bokses.

»Jeg synes, at det var sindssygt. Der er ingen boksere, som jeg kender, der ville have gjort det. Mikkel havde kun gået noget, der lignede 20 sparringsrunder op til kampen, og når vi stod op om morgenen dernede, vidste vi ikke, om han var i stand til at træne eller ej. Vi gik da alle sammen rundt og var bange for, at han ville tabe. Det var forfærdeligt. Ja, jeg var parat til at tage hjem,« husker Ricard Olsen.

En overlegen sejr

Nu gik det som bekendt, som det skulle.

26-årige Mikkel Kessler besejrede overlegent sin australske udfordrer på point efter 12 intense omgange.

Det er en af årsagerne til, at Ricard Olsen denne formiddag er ved at vikle bind om sine hænder i bokseklubben CIK's træningslokale på Christianshavn.

Her gælder det den sidste afpudsning af formen, inden Mikkel Kessler i morgen går i ringen i sin første kamp siden turen til Australien for at sætte sin titel på spil mod den canadiske udfordrer, 34-årige Eric Lucas.

»Vi skal bare lege lidt. Slå på nogle puder og sjippe lidt, og hvad fanden han ellers har lyst til,« konstaterer Ricard Olsen nasalt om dagens program.

Kritisabel ringetone

Tilstede er foruden træneren og hans protege tillige tre fotografer og to journalister, der lige skal have de sidste citater på blokken til deres avisforskræp om VM-kampen.

Og det er, da den ene fotografs mobiltelefon pludselig giver lyd fra sig under opvarmningen, at Ricard Olsen afslører, at ringetoner også er noget, som han har en mening om.

»Du kan sgu da ikke gå rundt med sådan en ringetone, mand,« siger han højt og får dermed fotografen til rødmende at fumle med sit display, som var han et barn, der blev taget med labberne nede i mors pengepung.

Havde han fået den verbale uppercut i en boksering, havde han formentlig måttet tage stående tælling til otte. Den kontante udmelding giver dog først rigtig mening, da trænerens egen mobil begynder at ringe.

»Hallo, det ringer. Hører du, det ringer,« råber en stemme på aggressivt computersvensk akkompagneret af diverse ringesignaler, skrattoner og noget, der mest af alt lyder som en boremaskine på overarbejde.

»Det er, fordi han ikke kan høre en skid,« griner Kessler, der løber rundt ved siden af og varmer op.

Nu forholder det sig rent faktisk sådan, at Ricard Olsen har problemer med at høre høje toner. I sin tid blev han kasseret til session pga. ørene, fortæller han.

Men det handler lige så meget om, at ting skal være effektive. Det vil sige, at når man træner, så træner man. Så laver man ikke alt muligt andet. Og har man en mobil, jamen så skal man da selvfølgelig kunne høre, når nogen vil i kontakt med en.

Hvad angår forberedelserne op til kampen mod Eric Lucas, så har de været meget mere effektive end til Mundine-kampen. Når Mikkel Kessler i morgen aften kravler ind mellem tovene, har han således mere end 130 runders sparring med i næverne.

»Mikkel er, hvor han skal være fysisk. Siden søndag har han bare skullet holde sig i gang,« siger Ricard Olsen.

Kessler er klar

Hovedpersonen selv føler sig også klar.

»I forhold til min kroniske rygskade, så har jeg det 10 gange bedre end mod Mundine, og skaden har overhovedet ikke givet mig problemer under forberedelserne,« siger Mikkel Kessler, der sammen med sin træner har taktikken klar:

»Hans stil er at angribe. Derfor har jeg tænkt mig at bokse kontra, at være den smarte bokser, der flytter mig hele tiden. Lucas er uden tvivl min stærkeste modstander hidtil. Han har mødt de bedste af de bedste og var verdensmester i over to år. Jeg tvivler ikke på, at han mener det, når han siger, at han er kommet for at vinde, og han så da også fit ud til pressemødet i mandags. Samtidig er han oppe i årene, og han ved godt, at det måske er hans sidste chance for at blive verdensmester igen.«

Kravet er en sejr

Ofte ser man boksere, der ved pressemødet forud for vigtige fights nærmest gør en dyd ud af at svine modstanderen til. Men en sådan opførsel, mener Mikkel Kessler, er noget overflødigt ævl.

»Jeg gider ikke alt det fis. Selv om boksning er min levevej, så er det stadig en sport for mig, så det er ikke sådan, at han er min fjende. Omvendt er det jo også hans levevej, og det har jeg respekt for. Det er først, når jeg står over for ham i morgen, at jeg tænder til og tænker: "Han skal ikke tage mit bælte",« siger Mikkel Kessler.

Han lægger ikke skjul på, at han skal vinde over Eric Lucas, hvis drømmen om en rigtig kassekamp, gerne i USA, skal gå i opfyldelse.

»Det er lidt ligesom en stor eksamen i skolen, der skal overstås. Forskellen er bare, at mens du der består med et 6, så skal jeg helst have 13.«

Andre læser

Mest læste

Del artiklen