Stadig mangel på pasning

Børnefamilier i København oplever fortsat, at de ikke kan få den ønskede pasning til deres børn.

Derfor forekommer det en anelse absurd, at de to konservative medlemmer Michael Rosenmark og Mogens Lønborg mener, at København har forbygget sig med alt for mange daginstitutioner. De konservative taler om en kæmpe skandale, spild af skatteborgernes penge, tragisk, totalt uansvarligt og så videre.

Jeg er ikke sikker på, at forældre med børn på venteliste oplever virkeligheden på samme måde. Der er nemlig stadig massive problemer for forældrene med at få passet deres børn. Derfor ønsker Venstre, at vi fortsætter med at skabe pasningspladser - gerne private - så vi kan leve op til vores løfter om pasningsgaranti.

Da krisen var værst, og der virkelig manglede pladser, bad kommunen en række institutioner om at presse flere børn ind i institutionerne - midlertidigt. Det gjorde de for at hjælpe desperate forældre. Nu er der så bygget nye pladser, så denne pressen ekstra børn ind ikke længere er nødvendig. Så derfor kan de pladser nedlægges igen, så institutionerne kommer tilbage til normal størrelse. Det har ikke noget at gøre med at forbygge sig.

Tilpasning

Tilpasningen sker i takt med, at området får tilstrækkeligt med pasningspladser. Det er blandt andet sket på Nørrebro og i Valby. Samtidig er der kommet en anelse færre børn end forudsat i prognosen. Og det har så givet et mindre overskud af pladser, der enten flyttes til andre bydele eller nedlægges.

Ingen af de andre partier i kommunens familie- og arbejdsmarkedsudvalg bakker op om den konservative kritik. Hverken Dansk Folkeparti, Venstre, radikale, Socialdemokratiet, SF eller Enhedslisten er enige med de konservative.

Jeg medgiver, at det er et problem for fritidspolitikere at finde tid til at sætte sig ordentligt ind i sagerne, men det ville unægtelig klæde de to konservative politikere at de så i hvert fald ikke himlede op, når de nu ikke har haft tid til at sætte sig ordentlig ind i materialet.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen