Annonce
København

Uenighed om hashproblemer

Københavns Kommune mener, at der sælges hårde stoffer i hashklubberne. Det afviser politiet blankt.

Der er problemer med unges brug af hash i flere bydele, og der skal nu igangsættes særlige indsatser på bl.a. Amager og i Valby.

Det fremgår af et brev fra SSP-sekretariatet til overborgmester Lars Engberg (S), der i maj bad SSP om at redegøre for hashsituationen i København efter Pusher Streets lukning.

SSP henviser til en redegørelse foretaget af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen fra april. Heraf fremgår det, at:

- Ca. 60 pct. af unge mellem 16 og 19 år ryger eller har røget hash.

- Hashrygning er blevet mere synlig blandt unge.

- Lukningen af Pusher Street har ikke haft nævneværdig indflydelse på muligheden for at skaffe sig hash.

- Mange hashklubber sælger også hårde stoffer og ikke kun hash.

- Ingen har længere patent på hashmarkedet. Det kan forventes at føre til flere konflikter mellem forskellige grupperinger, der har interesse i at sætte sig på hashmarkedet i deres lokalområde.

Flere lokaludvalg peger på, at det kan være svært for de opsøgende medarbejdere at forklare problemets alvor, idet der »visse steder og i visse kredse« er en tolerance hos forældrene over for brug af stoffet hos børn.

»Der skal på alle måder udtrykkes bekymring over udviklingen. Vi sætter nu skub på en kampagne på Amager - "Gi den gas uden hash" - og i Valby, der er to steder, der er udpeget som problemområder. Desuden forsøger vi at få forældrene til elever i 7.-9. klasse i tale for at forklare dem, at hash altså er usundt,« siger sekretariatschef Pernille Djurhuus, SSP København.

Hos Københavns Politi afviser chefen for narkoafdelingen, kriminalinspektør Ole Wagner, flere af konklusionerne i redegørelsen.

Ingen hårde stoffer

»Vi kan klart afvise, at der sælges hårde stoffer i hashklubberne. Vi så noget i 2001, en anelse i 2002, og siden er vi ikke stødt på det. Vi har i marts spurgt samtlige nærstationer og SSP-ansatte, om de har oplevet en udvikling i hashsalget, siden Pusher Street lukkede, og svaret var: Nej, det har vi ikke,« siger Ole Wagner.

Han henviser til, at politiet siden 2001 har foretaget 1.397 ransagninger i hashklubber og blot fundet 96 gram amfetamin, 45 gram kokain og 34 gram heroin, og de sidste fund ligger tilbage i 2002.

Salget faldet

At der fortsat sælges hash rundt omkring i byen, kommer ikke bag på Ole Wagner.

»Ingen kan jo forvente, at der sælges mindre hash i Valby, fordi vi lukker Pusher Street. Der er ingen ændringer i adkomsten til at få hash, men der sælges samlet set mindre hash i København end tidligere,« siger Ole Wagner.

I år vil lokaludvalgene på Amagerbro, Vestamager, Sundby Nord, Sundby Syd, Christianshavn, Valby og Sydhavnen tage problemet op. Samtidig vil SSP København øge indsatsen mod hashhandel, hvor der ved både »generel oplysning og dialog lægges vægt på kriminalitetsaspektet ved unges færden i de miljøer, hvor der handles hash«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Lej en handicappet
Frantz Christophersen er dværg og direktør for et bookingbureau, der har specialiseret sig i at udleje handicappede statister.
Sexslaver på Vesterbro
Danske mænd er glade for de afrikanske prostituerede, som nu i rekordstort antal er kommet til landet. De er smukke og og virker, som om de er glade for sex, siger mændene.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her