Nyt hospital i Ørestad: Se nu at komme i gang!

REGION HOVEDSTADEN har søsat en hospitalsplan, som nu er ude til høring i hele regionen.

Planen opererer med to nye begreber: områdehospital og nærhospital.

For Amagers vedkommende betyder det, at Hvidovre Hospital bliver det områdehospital, hvor de store afdelinger og specialerne samles, mens Amager Hospital skal indskrænkes til at modtage medicinske patienter fra Amager, samt holde skadestuen åben i dagtimerne.

Man kan diskutere detaljerne i planen, og dermed hvilke afdelinger Amager Hospital skal opretholde. Men inden man kaster sig ind i den kamp, er der en ting, der må være helt klart. Amager skal have et hospital.

Med udsigt til den største befolkningstilvækst i hele København, er det ikke kun et spørgsmål om, hvordan man lige her og nu betjener amagerkanerne.

Det er især et spørgsmål om at planlægge fremtidens Amager. Og det haster. For hvis regionspolitikerne vil have et sygehusvæsen i verdensklasse, som de hævder, de vil, er der ingen tid at spilde.

Det kan ikke nytte, at man gradvist udsulter Amager Hospital - og måske en dag ender med at lukke det helt hvis man ikke har et alternativ.

Og det alternativ ligger ikke i Hvidovre. Det skal ligge i Ørestad.

At bygge et nyt hospital der er oplagt. Med en placering lige i midten vil det vil kunne servicere hele Amager, som har fortjent et splinternyt hospital.

Der er bare et stort problem. Det er ikke projekteret endnu. Man kan ikke reservere grunde i Ørestad man skal købe dem.

Og det er ikke sket endnu. At bygge et helt nyt hospital i Ørestad vil tage meget lang tid og koste mange, mange penge. Det er på høje tid, at regionpolitikerne lever op til deres ansvar og sørger for, det kommer i gang.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen