Pladsanvisningen informerer korrekt

I Jyllands-Posten d. 25. juni rejser Laurits Nansen tvivl om, hvorvidt Pladsanvisningen i København giver den rigtige information om ledige pladser i udflytterbørnehaven Stockholmsgave. Da det må bero på en misforståelse af den vejledningsopgave, Pladsanvisningen har, er der grund til at redegøre for denne.

Det er Pladsanvisningens opgave at give den bedst mulige hjælp til de forældre, der skriver deres barn op til en institution i kommunen. Det er en stor ting at vælge børnehave til sit barn, og forældrene har ret til mest mulig information, når de skal foretage det valg.

Fortæller om processen

For at undgå at forældrene føler sig misvejledt, hvis de skriver sig op til Stockholmsgave eller en af de andre institutioner, der er i høring, fortæller Pladsanvisningen, at der er en høringsproces i gang, at der ikke er truffet nogen beslutninger i sagen, og at der ligger en indstilling fra forvaltningen om kapacitetstilpasning, som berører institutionen.
Der er i udgangspunktet to muligheder. Enten fortæller Pladsanvisningen om den igangværende proces, eller også gør den ikke. Hvis pladsanvisningen undlod at informere forældre om den igangværende proces med kapacitetstilpasning, kunne forældre med god ret føle sig misvejledt. De ville skrive deres barn op i institutionen uden at vide, at den kort efter risikerer at blive flyttet eller lukket. Vi har derfor valgt at informere om den igangværende proces.

Pladsanvisningen lyver altså ikke om, hvorvidt der er ledige pladser i Stockholmsgave, men informerer om, at fremtiden for disse institutioner endnu ikke er afklaret.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen