Venter 14 dage i telt på Star Wars-billetter

Jagten på billetter til premieren på den nye Star Wars-film er sat ind. Entusiaster har allerede ligget i kø foran Imperial i næsten en uge for at være først, når billetlugerne åbner den 2. april.

Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og R2D2 er populære. Så populære, at en flok fans allerede har ligget foran Imperial i København i næsten en uge for at sikre sig billetter til premieren på Star Wars Episode II den 16. maj.

Udstyret med iglo-telte, soveposer, chips, videofilm og PlayStation vil entusiasterne tilbringe i alt 13 dage foran biografen. Mandag formiddag havde otte medlemmer af køklubben vagt.

»Det her gør filmen 50 gange mere værd,« siger Natasha på 28 år, som har sat sig godt til rette foran TV'et uden for biografen.

Claus Viberg, 27 år, som sidder i bestyrelsen for Dansk Star Wars Forening, supplerer:

»Det sætter krydderi på forventningerne. Mange af os kender hinanden fra tidligere køer. Når vi så kommer ind til filmen, kender vi de andre og råber efter hinanden,« griner han.

Kø-rekord

Før den forrige Star Wars-film startede køen blot fire dage før billetsalget, og til Ringenes Herre lå de første klar otte dage før. Så køklubben sætter denne gang ny rekord.

Arbejde og studier gør det dog nødvendigt med et vagtskifte i ny og næ. Derfor har deltagerne indbyrdes aftaler om at holde pladser for hinanden i køen. Når der kommer flere til, bliver den sat yderligere i system. Alle får udleveret et nummer af køens administrator, Claus Viberg. Han ligger nemlig i kø som nummer et, og det er han yderst tilfreds med, da han blev overhalet i den forrige Star Wars-kø.

Frederik Brandstrup, 25 år, er en af de fans, som denne gang må se sig slået. Han blev ringet op af en pige, som han mødte, da han lå i kø til Ringenes Herre.

»Hun ringede i onsdags og sagde, at nu lå de første der. Samme dag efter arbejde fløj jeg herned og har ligget her siden,« siger han.

Spoleret nattesøvn

Men det er ikke lutter hygge at ligge under teltdugene foran biografen. Forbipasserende stiller dumme spørgsmål, og nattesøvnen bliver jævnligt spoleret.

»Min storebror fik en pløk i hovedet. Han er så stor, at han må ligge med hovedet udenfor. Og så var der en, der hev en pløk op og smed den i hovedet på ham,« siger Frederik Brandstrup, 25 år, irriteret.

På trods af den manglende nattesøvn er der styr på det. Belært af den massive interesse for Episode I for tre år siden, er der nu lavet køregler. Sidste gang fik kun de forreste i køen nemlig billetter til premieren, da telefonsalget blev åbnet samtidig uden mængdebegrænsninger. Denne gang kan man kun købe otte billetter pr. person, og telefonerne bliver først åbnet, når kødeltagerne har haft to timer at handle i.

Snart sætter TVropa en ADSL-linje op til bærbare computere, og derudover har deltagerne fået at vide, at der vil kommer et webcam op, så interesserede kan følge med i køens gøren og laden i døgndrift på TVropas hjemmeside.

God reklame

Varme drikke kan de hente gratis i biografens café.

»Vi synes, at det er hyggeligt. Det er også god reklame for os, at de ligger der, da folk bliver opmærksomme på forsalget til premieren. Der er lidt Roskilde Festival over det,« siger Imperials supervisor, Louise Kjær-Madsen.

Hun regner ikke med, at der bliver den store ballade, når forsalget går i gang. Til premieren på Ringenes Herre var der ikke så meget snak. Kødeltagerne havde selv arrangeret, hvor de skulle sidde og afleverede blot en plan over salen, hvor de på forhånd havde booket sig ind på demokratisk vis.

Flere af kødeltagerne regner med, at de slår teltene op igen, når til Ringenes Herre 2 er ved at nærme sig de danske biograflærreder.

mie.stage@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen