Mor anholdt for dødsvold mod otte-årig søn

Kommunen undersøger nu om noget er gået galt i tilsynet med familien. Politiet kalder sagen en tragedie.

En dyb familietragedie.

Sådan betegner Københavns Politi sagen om en otte-årig dreng, der sent mandag aften blev fundet livløs i en lejlighed i Brønshøj og kort efter døde.

Drengens 33-årige mor blev i går sigtet for drab eller grov vold og fremstillet i et grundlovsforhør i København.

Ved grundlovsforhøret sad den 33-årige colombianske kvinde og græd, mens hun nikkede som ja til de få spørgsmål tolken nåede at stille, inden dørene blev lukket for offentligheden.

Via sin advokat nåede hun dog at sige, at hun nægter sig skyldig i drab mod sin egen søn, men hun har erkendt under politiets afhøring, at hun har begået vold mod drengen.

Efter et flere timer langt ligsyn, der blev holdt i går, kunne politiet konstatere, at drengen havde mærker og sår i hovedet, på kroppen, ved kønsdelene, på hænderne og fødderne, men først i løbet af i dag eller i morgen kan drabsafdelingen fastslå den endelige dødsårsag.

Kom fra Colombia

Der blev slået alarm mandag aften, da moderen kontaktede en veninde, der ringede efter en ambulance.

Redderne kunne konstatere, at drengen ikke trak vejret, og han døde ved midnatstid på Rigshospitalet.

Samtidig blev kvinden anholdt, mens en tre-årig lillebror, som kvinden har med en dansk mand, blev overdraget til de sociale myndigheder, mens kvinden blev kørt til timelange afhøringer på Station Bellahøj.

Den døde dreng kom til Danmark fra Colombia for få måneder siden.

Han havde indtil da boet hos sine bedsteforældre, mens moderen har boet i Danmark i en del år.

Afslørede sin alfons

Da hun kom hertil arbejdede hun som prostitueret, og var siden med til at afsløre sin alfons i en sag, der vakte stor opsagt for seks år siden, og hun fik siden humanitær opholdstilladelse.

Først for nylig har kvinden følt sig i stand til at få sin otte-årige dreng permanent til Danmark, efter at han nogle gange har været på besøg i landet.

Men drengen havde tilsyneladende problemer, og det er muligvis det, kvinden ikke har kunnet magte.

»Vi tror, at afmagt har spillet en rolle i et hjem med problemer. Det er en dyb tragisk sag,« siger kriminalinspektør Ove Dahl, drabsafdelingen i Københavns Politi, der understreger, at politiet ikke tror, at andre personer er involveret i den vold, der er udøvet mod drengen.

Undersøgelse af familien

Ifølge de foreløbige undersøgelser af den otte-årige viser de blå mærker og sår, at volden har stået på over en periode på mindst 14 dage.

Ingen - hverken i det offentlige system eller blandt naboerne - har tilsyneladende hørt noget, der kunne få nogen til at reagere og gribe ind over for den lille familie.

Københavns Kommune oplyste i går til Ritzau, at man i Socialforvaltningen har kendt til familien siden november eller december 2005.

Familien har modtaget støtte i hjemmet, og kommunen er nu gået i gang med en intern undersøgelse af, hvad man vidste om familiens problemer, og hvad der blev gjort - eller ikke gjort - fra kommunal side.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen