København

DF anklager Københavns Kommune for hetz mod islam-kritikere

Dansk Folkepartis medlem af integrationsudvalget, Martin Henriksen, kritiserer Københavns Kommunes socialborgmester Mikkel Warming (El.) for at stå bag hetz på medarbejdere, som ønsker et større fokus på islam.

Baggrunden er psykolog Nicolai Sennels, der var ansat ved den sikrede institution Sønderbro i København, fik en påtale, efter et indlæg på en konference for nylig, hvor han talte om sammenhængen mellem muslimer, kriminalitet og integrationsproblemer.

Nicolai Sennels valgte kort efter at sige sin stilling op, men Dansk Folkepartis Marting Henriksen vil nu rejse sagen over for velfærdsminister Karen Jespersen (V) og bede hende tage stilling til kommunens håndtering af sagen.

"Det er helt og aldeles uacceptabelt, at Københavns i forvejen dybt kontroversielle socialborgmester, Mikkel Warming, efterfølgende gav Sennels en påtale for sit indlæg, da udtalelserne skulle være i strid med kommunens værdigrundlag. Indvendingen er absurd – udtalelserne ikke tager udgangspunkt i værdier, men i fakta, og er et sagligt indlæg i den meget vanskelige og vigtige integrationsdebat," siger Martin Henriksen.

Warming: Ingen kommentar

Enhedslistens socialborgmester Mikkel Warming (El.) har tidligere sagt, at han ikke ønsker at udtale sig om påtalen til Nicolai Sennels. Personalechef i kommunens socialforvalning, Henrik Dencker har dog udtalt følgende til DR København:

"Medarbejdere har selvfølgelig ytringsfrihed, men når man udtaler sig på forvaltningens vegne, skal man udtale sig i overensstemmelse med det værdigrundlag, som vores politikere har vedtaget. Og man skal derfor gøre sig klart, om man udtaler sig som medarbejder eller som privatperson".

Selv har Sennels sagt til DR København, at han blot ønskede at indlede en saglig debat om emnet.

"Min væsentligste pointe var, at vi må forstå, hvilke kulturer folk kommer med til vores samfund. Det er tydeligt mht. kriminalitetsstatistikker, religiøs ekstremisme og integrationsproblemer, at det er mennesker, der kommer fra en muslimsk kultur, der har sværest ved at finde en plads i vores samfund," sagde Nicolai Sennels.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her