Arkitektbutik for gør-det-selv-folket

I workshop copenhagen kan man hente hjælp, inden det går galt med gør-det-selv-projekterne i hjemmet. En flok unge kvinder har fået en rigtig god idé. Flokken består af 11 uddannede arkitekter og designere, alle omkring 30 år, der havde lyst til at bruge deres uddannelse på en mere kreativ måde, end man normalt får mulighed for.

Via venner og bekendte fik de kontakt til hinanden, og sammen overtog de en gammel elektrikerforretning i Isafjordsgade, midt i det nye Islands Brygge-landskab med cafeer og spændende forretninger, et perfekt miljø for den nye forretning. Og den 22. oktober åbnede workshop copenhagen.

Nyttige for bygherren

Ved første øjekast ligner forretningen enhver anden forretning med kunsthåndværkerting, brugskunst, smykker, tøj og andet. Den virkelige overraskelse ligger inde bagved.


Her er der nemlig værksted og laboratorium, hvor designerne sidder og skaber deres ting, og her er arkitekterne klar til at stå til rådighed for de boligejere, der skal i gang med at forvandle hjemmet. En af dem er Lotte Rønne.

De fleste køkkenfirmaer har jo konsulenter på, så hvorfor ofre de penge her?

»Man skal lige huske på, at sådan en konsulent er firmaets mand, mens vi er bygherrens. Vi har oplevet, at et køkkenfirma havde stoppet for 60.000 kr. elementer ind i et køkken og dermed havde fyldt op, så der ikke blev plads til den ønskede spiseplads. Den plan ændrede vi. Kunden sparede 20.000 kr. og fik et personligt køkken, der fungerede efter ønsket. Vi lægger også vægt på folks individuelle ønsker, smag og muligheder. Hvem siger, at ét firma skal levere alle elementer? Måske er der et gammelt mormorskab, som vil passe perfekt ind i det moderne køkken. Men det gælder jo ikke blot køkkener. Med alle de boligprogrammer med gør-det-selv-løsninger, er mange mennesker gået i gang uden en egentlig plan, og ofte også uden viden om, hvordan man gør. Det kan de få hjælp til her,« lyder hendes svar.

Totalløsninger

Man kan købe sig til hjælp på timebasis, og arkitekter og designere arbejder sammen, så kunden kan få en totalløsning, dvs. også gode råd om møblering og farvesætning. Og det til priser, der passer til almindelige pengepunge.

Således kan man f.eks. for 2.500 kr. få en færdig pakke med gode råd og planer til et nyt køkken.

bodil.krogh@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.