Beboerklager over nybyggeri

Villaejere i Hellerup frygter for det planlagte byggeri på fem etager, som skal opføres i deres baghaver. Nu vil bygge- og teknikforvaltningen se på sagen.

Allerede inden det er bygget, kaster et planlagt etagebyggeri på Esthersvej lange skygger over et gammelt villakvarter i Hellerup.

426 borgere fra villavejene omkring Esthersvej har gennem Beboergruppen Rymarksgaard klaget over lokalplansforslaget, der vil opføre en femetagers karré med fladt tag midt blandt en række bevaringsværdige familievillaer. Disse huse er kun omkring tre etager høje - de fleste har høj rejsning og klassiske facader.

»Det planlagte byggeri vil fuldstændig ødelægge vores kvarter. Det er jo helt anderledes at se på end de mange familievillaer, der er her i området. Desuden vil det skygge for de eksisterende boliger,« fortæller Barbro Bjørnbak, der er talsmand for Beboergruppen Rymarksgaard.

Ud over denne gruppe har også Beboergruppen Esthersvej samt flere enkelte personer henvendt sig til bygge-og teknikforvaltningen.

Høringsperiode

Den store interesse er dog, ifølge jurist Jesper Holm fra Plan og Arkitektur, langt fra usædvanlig, når man sammenligner med andre lignende sager.

Balladen om det høje hus stammer fra 12. juni i år, da byggeriet blev besluttet af Borgerrepræsentationen. Siden har det medført en lang stribe af protester fra borgere og ejerforeninger i området. Klagerne kulminerede med et borgermøde i september. Om cirka en måned vil byggeriet blive diskuteret af bygge- og teknikudvalget.

»11 politikere kan selvfølgelig ikke kende hele byen, så godt som borgerne selv kan. Derfor har vi en høringsperiode, så borgerne kan komme med indsigelser og gøre os klogere,« fortæller Mikkel Warming (EL) fra bygge- og teknik-udvalget, der endnu ikke vil forholde sig til byggeriets fremtid.

jpk@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen