Ny ambassade lover arbejdskraft til hovedstaden

Mangel på arbejdskraft er intet problem, mener folkene bag Koldings nye ambassade i København, som vil skaffe ledige hænder fra Tyskland. Byen håber at blive centrum i et nyt trekantsområde, der skal strække sig mellem København, Kolding og Hamborg.

I det indre København ligger Koldings nyåbnede ambassade. Etableret i en stuelejlighed, som endnu ikke har fået hverken et skilt på døren eller en ambassadør i stolen men det hele skulle skam være på vej - for det skorter ikke på visioner hos de nyankomne jyder i København:

»Vi er her for at promovere Kolding. Vores vision er at være Danmarks vækstcenter nummer ét og at kunne tilbyde landets bedste erhvervsservice,« fortæller direktør for Business Kolding, Bjarke Wolmar, som har været med til at starte ambassaden op.

Han mener ikke, der er nogen grund til at holde visionerne inden for den enkelte kommunes grænser, når man kan stå stærkere ved at etablere samarbejder på tværs. Bl.a. derfor har Business Kolding indgået et samarbejde med Eksperimentarium, som åbner en ny afdeling i Kolding.

»Vi har ikke udelukkende en interesse i at promovere os selv, men også et formål i at skabe synergi mellem erhvervsudviklingscentre på tværs af hele erhvervet. Kan vi være med til at løfte erhvervsservicen generelt i Danmark, er det super,« mener Laila Larsen, som er kommunikationsanvarlig.

Kontakter i Tyskland

Business Kolding har åbnet ambassaden for at gøre opmærksom på, hvilke tilbud Kolding rummer. Frem til maj er arbejdskraft i fokus.

»Manglen på arbejdskraft er den største barriere for vækst i Danmark. Men virksomhederne i København kan bare ringe til os,« siger Bjarke Wolmar, der mener, at Business Kolding i praksis kan skaffe al nødvendig arbejdskraft fra Tyskland.

»Vores spidskompetence er vores kontakter til Tyskland, og vi har selv flere tysktalende medarbejdere ansat,« fortæller han.

I løbet af foråret arrangerer Business Kolding i samarbejde med det tyske Arbeitsamt, der er den tyske pendant til arbejdsformidlingen, to jobmesser i Tyskland en i Hamborg og en i Berlin på den danske ambassade. Her vil de forsøge at matche virksomhederne og de lediges profiler gennem den tyske arbejdsformidlings databaser. Danskerne forventer, at 2.000 arbejdssøgende tyskere vil være til stede. Efterfølgende tilbyder Kolding gratis danskkurser til tyskerne.

»Vi har ikke noget ønske om at begrænse tilbuddet til vores lokale virksomheder, vi vil også gerne tilbyde det til interesserede på Sjælland. Og i den situation Danmark står i lige nu med mangel på arbejdskraft, er det et ret unikt tilbud, at vi kan skaffe al den arbejdskraft, de vil have,« sige Laila Larsen.

Selv nyder erhvervslivet i Kolding godt af at få udbygget sit netværk med københavnske virksomheder og blive synlige i København gennem ambassaden, mener Business Koldings direktør. Han er også stolt af at have et samarbejde med den internationale business-skole Insead på programmet.

Nyt trekantsområde

Ambassaden håber på et tæt samarbejde med mange virksomheder i hovedstaden. Tilsvarende åbner de også snart en ambassade i Hamborg.

»Vi satser på at lægge os midt imellem de to metropoler og danne et nyt trekantsområde mellem København, Kolding og Hamborg,« siger Bjarke Wolmar.

For koldingenserne var det naturligt at kalde stedet for en ambassade, fordi de oplyser om og promoverer det sted, som de kommer fra - meget tilsvarende tanken bag ambassader i andre lande. Formålet med ambassaden er dog også i høj grad, at koldingensiske virksomheder kan holde møder og lancere produkter i lokalerne. Planen er, at ambassaden hvert kvartal vil præsentere et nyt tilbud til de københavnske virksomheder.

ulla.stilling@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.