København til kamp mod islamister

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) vil indkalde moderate muslimer til et møde.

Københavns Kommune har i et stykke tid vidst, at en gruppe ekstreme muslimer fra den salafistiske gruppe Kaldet til Islam var på banen i Tingbjerg-bebyggelsen i den nordlige del af hovedstadskommunen.

Kaldet til Islam vil indføre sharia-zoner med start i Tingbjerg og bebuder, at det siden skal brede sig til andre københavnske bydele og resten af Danmark.

"Jeg kendte til problemstillingen, inden Jyllands-Posten i dag har skrevet om det. Derfor har jeg for et stykke tid siden bedt vores medarbejdere tage ud i området, intensivere deres arbejde og vise handling over for gruppen. Det er vigtigt, at vi ikke taler problemet op, for der er tale om en forholdsvis lille gruppe alene i Tingbjerg. Men det er vigtigt, at vi har fokus på problemet," siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), Københavns Kommune til jp.dk.

En hård kerne

Hun vil ikke fortælle, hvad medarbejderne konkret gør i Tingbjerg i disse uger, da de har bedt om arbejdsro i forhold til resten af offentligheden.

Ifølge kommunen er der alene i Tingbjerg-bebyggelsen identificeret ni salafister, der går på gaderne. I resten af København skønnes salafistgrupperne at have en kerne på ca. 50 personer, dertil kommer nogle hundredrede støtter, der går til bl.a. studiekredse i salafistmiljøet.

Kaldet til Islam vil med inspiration fra London patruljere i gaderne, hvor de vil fortælle andre muslimer, at f.eks. alkohol, musik, diskoteker og stoffer er forbudet ifølge deres tolkning af Islam.

Anna Mee Allerslev understreger, at hvis det konstateres, at islamisterne går over stregen og f.eks. begår ulovligheder, vil det prompte blive meldt til enten Københavns Politi eller Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Kontakt til London

Hun vil indkalde bl.a. Islamisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd, der repræsenterer 40.000 muslimer, til et møde for at finde ud af, hvordan man kan imødegå problemerne med de meget radikale unge muslimer.

"Det er en sejr for inklusionen, at både Islamisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd tager afstand fra salafisterne. Jeg har inviteret dem, så vi sammen kan finde ud af, hvad vi kan gøre," siger Anna Mee Allerslev, der også oplyser, at Københavns Kommune har kontakt med bl.a. myndighederne i London, der har årelang erfaring med ekstreme muslimer.

"Det her er en forholdsvis ny situation i København, så derfor er det vigtigt, at vi henter erfaringer fra andre byer," siger borgmesteren.

null

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.