Københavns Universitet vælger grønt

En ny bygning, der skal forene energieffektivitet med arkitektonisk kvalitet, bliver universitetets miljøflagskib under klimatopmødet i 2009.

Artiklens øverste billede

Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet kan til næste år flytte ind i et klimavenligt byggeri.

Videnskabsminister Helge Sander (V) offentliggjorde i dag vinderen af det fremtidssikrede byggeri, der bl.a skal huse fakultetets mødefaciliteter og studenterservice.

Christensen og Co Arkitekter A/S skal sammen med COWI og Hellerup Byg stå for arkitektur, energikoncept og opførsel bygningen på Tagensvej i København.

Energineutral bygning

Den tre etagers bygning bliver grøn, og det samme gør energiforbruget. Det vil fra begyndelsen være lavere end de krav, der forventes at være gældende i år 2020. Desuden vil solceller medvirke til at gøre bygningen energineutral.

Byggeriet har fået navnet Green Lighthouse - det grønne fyrtårn - og det er netop, hvad ministeren håber, at byggeriet bliver.

"Det er vores håb, at de bæredygtige bygningsløsninger med smuk og lys arkitektur samt godt indeklima kan inspirere andre og bidrage til byggebranchens vidensbank på området," sagde Videnskabsminister Helge Sander.

Huset skal stå færdigt til maj 2009, så det er i fuldt brug under FN's klimakonference i København.

Bag Green Lighthouse står en styregruppe med Københavns Universitet, Universitets- og Bygningsstyrelsen, Velux og Københavns Kommune.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen