Annonce
København

København har verdens bedste metro

Fagfolk fra hele verdens metroselskaber har kåret Københavns metro til verdens bedste.

Københavns Metro vandt i går prisen som "verdens bedste metro". Arkivfoto: Hanne Engelstoft

Københavns Metro vandt i går titlen som verdens bedste foran både Londons og New Yorks metro ved en stor konference i København.

Her deltog flere hundrede metro-direktører og fagfolk fra flere metroselskaber i verden.

De vigtigste bevæggrunde for at tildele København prisen for bedste metro var Metroens høje driftsstabilitet, evnen til hurtigt at få tilpasset den nye strækning til Lufthavnen station, samt den høje passagertilfredshed og sikkerhed.

Metro skal udvides

Prisen har givet Jesper Christensen (S), medlem af Københavns Borgerrepræsentation blod på tanden.

Han drømmer nu om at udvide Københavns Metro med endnu flere strækninger:

- Som hovedstad og storby kan vi godt være stolte og tilfredse med at få sådan en pris for vores Metro. Men jeg synes også, at denne anerkendelse er et klart bevis for, at det er helt rigtigt nu at udvide den eksisterende Metro med i første omgang Cityringen, der står færdig om 10 år - og meget gerne flere linjer, sagde Jesper Christensen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Københavns Metro er ejet af Københavns Kommune, Staten og Frederiksberg Kommune.

Ifølge bestyrelsesformand for Metroselskabet I/S, Henning Christophersen, viser den seneste kundetilfredshedsundersøgelse , at 98 procent af kunderne enten er tilfredse eller meget tilfredse med Københavns Metro.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her