Blandet velkomst til Baastrup

SF’s retspolitiske ordfører Anne Baastrup vil forsøge at blive sit partis overborgmesterkandidat i København ved kommunalvalget næste år.

Artiklens øverste billede

Ved en urafstemning i maj udfordrer hun Københavns børne- og ungdomsborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard (SF).

Ikke alle har dog tænkt sig at stemme på hende. Frank Hedegaard, medlem af Borgerrepræsentationen i København for SF, hilser Anne Baastrup velkommen, men siger, at han vil pege på Bo Asmus Kjeldgaard som partiets spidskandidat ved en urafstemning.

Kendt navn

»Anne Baastrup kan styrke os med sin ekspertise og i kraft af, at hun er et kendt navn, der kan trække stemmer. Hun har afgjort en chance for at slå Ritt Bjerregaard. Alligevel vil jeg pege på Bo Asmus Kjeldgaard. Han har stor erfaring med kommunalpolitik, og vi har været meget tilfredse med de resultater, han har opnået,« siger Frank Hedegaard.

Anne Baastrup bor allerede på Vesterbro i København.

Ingen støtte fra formand

Hun kan dog tilsyneladende ikke regne med opbakning fra SF’s formand i København, Jens Andersen. I hvert fald sagde han tidligere på dagen i en pressemeddelelse, at han støtter Bo Asmus Kjeldgaard kandidatur.

»Jeg er glad for, at Bo Asmus har sagt ja til at genopstille. Det er vigtigt for SF - især med den medvind vi har nu - at have en erfaren og driftssikker kommunalpolitisk leder i front,« lyder det fra Jens Andersen.

Den naturlige spidskandidat

Bo Asmus Kjeldgaard mener, at han vil være en bedre spidskandidat end Anne Baastrup:

»Jeg ser mig selv som den naturlige spidskandidat. Jeg vil da med glæde hjælpe en ekstra SF-borgmester ind, men jeg forventer, at jeg har opbakning fra baglandet.«

Bo Asmus Kjeldgaard peger på, at han i modsætning til Anne Baastrup har mange års erfaring med kommunalpolitik.

»Jeg kender rådhuset, og jeg har vist, at jeg kan skaffe resultater. Men jeg håber, at vi kan få en ærlig kappestrid, og at processen blot kan være med til at skabe mere opmærksomhed om partiets politik,« siger borgmesteren.

Ordfører støtter Baastrup

Han skal dog ikke regne med opbakning fra sin politiske ordfører, Camilla Burgwald, der også er medlem af SF’s bestyrelse i København:

»Ved en urafstemning stemmer jeg på Anne Baastrup. Hun er en stærk kommunikator, og hun vil være en god med- og modspiller til Ritt Bjerregaard. Og det er det vi har brug.«

Hvorfor er hun et bedre bud end Bo Asmus Kjeldgaard?

»Det vil jeg ikke kommentere. Jeg mener, at hun vil være en god med- og modspiller til Ritt Bjerregaard. Mere har jeg ikke at sige«.

Farvel til Folketinget

Anne Baastrup har meddelt, at hun ikke genopstiller til Folketinget, hvor hun har været medlem siden 1994.

»Målet er at få et stærkt SF i København. Hvis ingen stiller op, får vi ikke den demokratiske proces i gang. Der er en god tradition for samarbejde med Ritt Bjerregaard og Socialdemokraterne. Det samarbejde skal fortsætte til gavn for københavnerne,« siger hun til TV 2 News.

SF er i meningsmålinger stormet frem i København, og den seneste viste, at SF København nu er lige så stor som Socialdemokraterne, der har mistet en tredjedel af vælgerne siden valget i 2005. Det har fået den nuværende SF-spidskandidat i København, børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, til åbent at give udtryk for, at SF går efter to borgmesterposter, hvoraf den ene skal være overborgmesterposten.

Søndag aften meddelte han, at han genopstiller som spidskandidat.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen