Idrætten bliver taberen

Hvis et nyt ungdomshus i København placeres på Frederiksundsvejens Skole, vil flere hundrede medlemmer af lokale sportsklubber blive hjemløse.

Artiklens øverste billede
Der er stadig masser af idræt i gymnastiksalen på Frederikssundsvejens Skole, men det kan snart være slut, hvis Ungdomshuset rykker ind. Foto: Steen Wrem

Hundredvis af fodboldspillere, linedancere og gymnaster, som hver eftermiddag og aften bruger Frederikssunds-vejens Skole i nordvestkvarteret i København, må pakke sportstasken sammen, hvis der etableres et ungdomshus på skolen.De unge fra ungdomshusbevægelsen kræver nemlig, at gymnastiksalen bygges om til koncertsal, hvis de skal acceptere skolen som nyt ungdomshus.Det fremgår af et notat fra kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, som Morgenavisen Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.Skolen i nordvestkvarteret skal efter planen lukke til sommer, men ifølge kommunen vil man bestræbe sig på at lade idrætsaktiviteterne i skolens to gymnastiksale fortsætte i fremtiden.Men det kan ifølge notatet ikke lade sig gøre, hvis bygningerne skal rumme et ungdomshus. For at opfylde ungdomshusbevægelsens krav om en koncertsal i et kommende ungdomshus bliver det nødvendigt at inddrage den fløj af skolen, der rummer de to gymnastiksale.

Åndehul for idrætten

Mads Kamp Hansen, chef for Fritid og Idræt i Københavns Kommune, bekræfter, at de to gymnastiksale på Frederiksundsvejens Skole er optagede alle hverdage fra kl. 16-22.»Vi taler om flere hundrede mennesker, som i givet fald vil skulle finde et andet sted at dyrke idræt. Men da de andre skoler i området også er optagede hver dag til kl. 10, kan det blive svært,« siger Mads Kamp Hansen, som peger på, at der i København generelt er færre idrætsfaciliteter end i andre kommuner.I notatet fra forvaltningen kaldes Frederiksundsvejens Skole for et af de få »fritids- og idrætsmæssige åndehuller på Nørrebro.«På et møde mandag talte politikerne på Københavns Rådhus og de unge om to løsninger for et nyt ungdomshus. Bavnehøj-remissen i Kgs. Enghave og Frederiksundsvejens Skole. De unge ønsker at flytte ind på Frederiksundsvej og accepterer ikke Bavnehøj-løsningen. SF foretrækker også Frederiksundsvej, mens overborgmester Ritt Bjerregaard (S) er fortaler for Bavnehøj. Dermed kan de radikale afgøre, hvilken løsning der er flertal bag.

Afventer nabohøring

Partiet afventer nabohøringer, inden man tager stilling, men ifølge gruppeformand Manu Sareen hælder man til Bavnehøj - bl.a. fordi der på Frederiksundsvejens Skole er få meter til de nærmeste naboer.»Disse oplysninger bekræfter blot, at Bavnehøj er den mest fornuftige løsning,« siger han.Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) forudser, at et ungdomshus på skolen vil betyde, at mange unge i kvarteret helt vil opgive at dyrke idræt.»Det er ikke rimeligt, at forkælede og utilpassede unge skal have et hus på andre unges bekostning. De unge, der dyrker deres sport, smider nok ikke med brosten, hvis de mister deres gymnastiksal, og dermed bliver de jo ikke hørt,« siger hun.SF's Frank Hedegaard erkender, at idrætsaktiviteterne er en af knasterne omkring løsningen på Frederikssundsvejens skole.»Det kan godt passe, at der er nogle hundrede, der bruger skolen, men det kan være medlemmer, som ikke er aktive. Desuden ligger der også nogle bygninger bagved skolen og en stor plads udenfor. Det er i sidste ende et spørgsmål om bevillinger for at finde plads til de aktive,« mener han.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen