*

København

Beboere demonstrerer mod ballademagere

Beboere på Nørrebro går sammen i kampen mod urolighederne i bydelen. Torsdag holder beboerne demonstration.

Beboere på Nørrebro er trætte af gadekampe. Foto: Niels Hougaard

Skrid! Lad være med at brænde vores bydel af!

Det er en af parolerne, når et netværk af utilfredse beboere på Nørrebro torsdag demonstrerer mod urolighederne i området. Tre netværk har slået sig sammen i fælles protest.

- Vi vil ikke finde os i, at der kommer en gruppe destruktive unge og brænder vores bydel af, siger Martin Stahl fra pressegruppen til Ritzau.

Han tror ikke, at moddemonstrationen vil provokere de unge så meget, at de begynder at kaste med sten og flasker mod beboerne. Og han mener heller ikke, at de ved at gå på gaden forfalder til uromagernes niveau.

- Forskellen er, at vi ikke bruger vold. Hvis vi gør noget, bliver det at bruge vandballoner for at slukke bål. Vi ligger lige en tand over deres niveau - men vi bliver jo nødt til at tale deres sprog, siger Martin Stahl.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Skærpet kurs mod aktivister
Flere af de aktivister, som laver ballade i Ungdomshusets navn, kan se frem til at blive anholdt og varetægtsfængslet. I hvert fald hvis det står til politidirektøren i Københavns Politi, Hanne Bech Hansen.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her