Stemmeretten styrker interessen for Danmark

Viceamtsborgmester i Københavns Amt Henrik Thorup (DF) havde d. 29/6 en kommentarer til SF-borgmester Bo Asmus Keldgaards holdning til et forslag fra Københavns Kommune om bygning af en muslimsk moské.

Henrik Thorup stiller spørgsmålet: »om borgerne overhovedet har et ønske om at få en stor muslimsk moské placeret i København?«

Det har lige været 4. juli, den amerikanske nationaldag, og derfor var der Rebildfest i Danmark. I Amerika er der små danske kolonier med danske navne, danske kirker, hvor der hæges om den danske tro og om danske traditioner.

Mange danskere synes, det er ok, mange er oven i købet stolte af dette - og det er da helt fint. Men når så andre mennesker med en anden tro her i Danmark ønsker sig en begravelsesplads eller en moské, så er fanden løs.

Yderligere skriver Henrik Thorup, at SF overhaler de radikale indenom for at kapre indvandrerstemmer, og at de radikale er et indvandrerparti, som trues af SF, der også vil have disse stemmer ved kommunevalget.

Hvem skal lokkes?

Hvilke stemmer er det, Henrik Thorup og Dansk Folkeparti er ude efter ved det kommende kommune- og regionrådsvalg?

Nu kan socialdemokraterne vel også af Henrik Thorup beskyldes for at ville have disse indvandrerstemmer, når jeg som socialdemokrat kommenterer Henrik Thorups indlæg. Men det kan vi socialdemokrater vel også leve med.

Jeg har i mange år ment og sagt, at det er ubegribeligt, at nogle mennesker (især fra DF) tror, at de har mere ret til at være på en bestemt del af jorden, end andre mennesker har.

Alle mennesker i verden, der har respekt for andre med hensyn til religion, kultur, historie og andre værdier, har efter min opfattelse ret til at være, hvor de har lyst.

Det er derfor også vigtigt, at alle landes regeringer laver en lovgivning, der netop giver mulighederne for at vise denne respekt.

Henrik Thorup skriver, at det er beskæmmende at følge de to partiers (SF's og R's) kamp om at samle indvandrerstemmer, samtidig med at nogle indvandrere kæmper deres egen kamp - om hashhandelen på Nørrebro.

Uheldig spredning

Det er ikke godt, at hashhandel spredes til hele Danmark, den skulle være blevet på Christiania.

Det er heller ikke godt med kriminalitet, men at hele Nørrebro skulle være domineret af kriminelles indbyrdes kampe, tror jeg ikke, at de øvrige beboere på Nørrebro vil give Henrik Thorup ret i.

Vi skal i hele landet tage os af hashhandel, kriminalitet, og hvad der ellers er af problemer/opgaver, hvor der er mennesker. En af måderne, vi kan gøre borgerne mere engagerede på - ud over at sikre alle en god skolegang, gode fritidsaktiviteter, videreuddannelse og job - netop ved at give alle stemmeret til alle lokale valg, når de har været i Danmark i over tre år.

Borgerne kan netop være med til at bestemme, hvem der skal have politisk indflydelse på deres dagligdag. Det kan jo være, at de, der har stemmeret til kommune og regionrådsvalg, vil svække den magt, Dansk Folkeparti desværre har fået i vores smukke land.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen