Troldmanden kommer til byen

Flere københavnske boghandlere holder åbent i nat, når den sjette Harry Potter-bog bliver udgivet på engelsk.

Hannah Westberg har ventet siden 2003, og i nat vil hun endelig finde ud af, hvordan historien om Harry Potter fortsætter. Kl. 01.01 natten til lørdag bliver sjette del, "Harry Potter and The Half-Blood Prince", nemlig udgivet i hele verden. Og i København holder flere boghandlere natteåbent, så fans kan sikre sig et eksemplar.

Hardcorefan

Hannah Westberg er ikke bare fan. Hun er også formand for Dansk Harry Potter-forening, og hun har forberedt sig grundigt til udgivelsen.
I mandags begyndte hun at genlæse seriens fem tidligere bind. For femte gang. Og i de lange ventetimer fredag har hun planlagt en middag i foreningen.

Menuen bliver engelsk med nogle af de retter, der optræder i bøgerne. Derefter drager selskabet iført victorianske kjoler, kapper og troldmandshatte til Politikens Boghal.

»Så kaster vi os over bøgerne, og de mest hard- core af os bliver oppe og læser til sidste linie,« fortæller Hannah Westberg.

Forseglede kasser

Politikens Boghal på Rådhuspladsen har ekstraordinært åbent kl. 01-02, og boghandler Anne Pedersen forventer at se flere hundrede mennesker.

»Sidste gang stod folk i lange køer. For mange er det vigtigt at få bogen så hurtigt som muligt, for folk har ventet i to år, og nu vil de ikke vente et minut længere,« siger Anne Pedersen, der selv drager på ferie lørdag morgen med en Harry Potter-bog i tasken.

GAD på Strøget holder åbent hele aftenen indtil kl. 02.

»Så kan folk komme og se på bjerget af forseglede kasser,« fortæller afdelingsleder Claus Boldrup.

Mere får man ikke at se, for forlaget bag bogen har gjort alt for at sikre sig, at ingen smuglæser bogen før den officielle verdensudgivelse ét minut over midnat engelsk tid.

»Ingen skal vide, hvem der dør, og hvad der ellers sker. Vi har skrevet under på, at vi ikke må bryde de forseglede kasser før tid, og hvis vi gør, får vi en retssag på halsen. Forlaget er meget strengt, så vi ser ikke bogen, før kunderne gør. Det er med til at give en ekstra mystisk atmosfære,« siger Claus Boldrup.

Som en filmpremiere

Hos Arnold Busck på Købmagergade holder man ikke åbent fredag nat. Til gengæld åbner butikken kl. 8 lørdag morgen - to timer tidligere end normalt. Butikken har skaffet ekstra bøger hjem fra udlandet for at have nok.

»Der kommer hele tiden nye fans til, så vi regner med at sælge flere, end vi gjorde af den forrige. Udgivelsen er en enestående begivenhed, for alle vil læse den med det samme. Det er som premiererne på de store film,« siger boghandler Hans Andersen.

Den danske oversættelse af den nye Harry Potter-bog udkommer den 15. oktober.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen