Ny lavprisparkering ved lufthavnen

Lufthavnsparkeringen i Kastrup afviser, at konkurrencen om at huse de rejsende biler vil udløse priskrig.

Feriegæster, forretningsfolk og andre rejsende har fået et billigt alternativ til at parkere bilen i lufthavnsområdet i Kastrup. ParkZone har oprettet 500 lavprispladser ved Amager Strandvej ca. 10 minutters gang fra lufthavnen.

Prisen for at parkere et døgn her er næsten den halve af, hvad det koster i selve lufthavnsområdet.

Alligevel betragter Torben Juhl, adm. direktør for ParkZone, ikke den nye parkeringsplads som en stor konkurrent til lufthavnsparkeringen, der råder over 7.000 pladser.

Nye kunder

»Selv om jeg kan udvide til 1.500 pladser, hvis efterspørgslen er til det, kan jeg slet ikke matche lufthavnens volumen og beliggenhed. Jeg tror da, at vi vil tage nogle af lufthavnens kunder. Men vi vil nok især hente vores kunder blandt de rejsende, som før ville tage toget eller en taxa til lufthavnen i stedet for bilen,« siger Torben Juhl.

På den nye parkeringsplads betaler bilisterne et startgebyr på 50 kr. pr. dag for at parkere, mens lufthavnens billigste pladser koster 80 kr. pr. døgn.

For rejsende med flyselskaberne Sterling og Easyjet er parkering hos ParkZone endnu billigere - 40 kr. i startgebyr pr. dag.

Afviser priskrig

Kunderne skal dog ikke forvente, at ParkZones ankomst udløser en priskrig. Lufthavnsparkeringen ser ingen grund til at reagere på konkurrencen.

»Vi tager det ikke som en trussel - i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Vi mener, at lufthavnsparkeringen har et tilbud, der mat-cher ParkZones prismæssigt,« siger Poul Clemen Jensen.

Han henviser til, at priserne på parkering i lufthavnen falder, jo længere tid flypassagererne lader deres bil stå. F.eks. tilbyder lufthavnen feriegæster parkering i otte døgn for 405 kr. - uden for højsæsonen er prisen 290 kr. ParkZone giver dog også rabat, og otte dages parkering her koster året rundt 280 kr.

Lufthavnen har dog også andre fordele end prisen, påpeger Poul Clemen Jensen.

Han nævner mandskab, der patruljerer på parkeringspladserne døgnet rundt, bemandede vagtcentraler og videoovervågning. På ParkZones parkeringsplads er opsynet med de flyvende bilisters køretøjer begrænset til vagter, der kører runder på pladsen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen