Triatlon: Perfekt taktik sørgede for guld til TRI4

Det var en perfekt udført taktik med europamester Rasmus Henning i rollen som iscenesætter og dirigent, der betød, at triatlonklubben TRI4 nærmest gjorde rent bord ved sidste weekend danske mesterskaber på OL-distancen (1.500 m svømning, 40 km cykling og 10 km løb) syd for Århus.

At Rasmus Henning, der blev nummer syv på den samme distance ved OL i Athen for knap et år siden, selv genvandt sin DM-titel fra de to foregående år, var ingen overraskelse - dertil er han for suveræn herhjemme. Men det var det til gengæld, at klubben fra Nordvestkvarteret satte sig tungt på guldet i holdkonkurrencen hos seniorerne, at Thomas Beck snuppede det individuelle sølv, og at stortalentet Jens Toft Allerup, der endnu blot er junior, kom ind på en imponerende fjerdeplads i kamp med den hjemlige seniorelite.

I alt blev det til fem individuelle guldmedaljer til triatleterne fra TRI4 fordelt på ungdom, junior og senior, ligesom det også blev til sejr i holdkonkurrence i herre-junior-klassen. Dermed satte de aktive igen en tyk streg under TRI4's status som landets førende triatlonklub.

Gik efter holdguld

På forhånd havde TRI4 med Rasmus Henning som drivkraft satset på at sikre sig holdguldet, og så håbede man ellers på, at en af de øvrige TRI4-folk kunne gøre Henning følgeskab på medaljeskamlen. Men at det endte så godt, som det gjorde, overraskede også ankermanden selv.

»Jeg skulle selvfølgelig vinde DM, men det, følte jeg ikke selv, var den store udfordring. Med al respekt er det ikke den danske elite, jeg sammenligner mig selv med, men den internationale. Som jeg så det, var udfordringen at vinde guld for hold og at sørge for, at en af mine holdkammerater også fik en medalje,« forklarer Rasmus Henning.

Derfor havde holdet lagt en taktik, hvor han skulle sørge for ikke at piske af sted i svømningen - men i stedet holde en fart, der sikrede, at et par af hans holdkammerater kunne nå op til ham i løbet af de første km på cykel. På OL-distancen må deltagerne nemlig gerne ligge på hjul af hinanden, og dermed var det planen, at europamesteren skulle agere lokomotiv på cykelruten.

Da frontgruppen efter 10-15 km var etableret, bestod den foruden af Henning af yderligere tre folk fra TRI4, to konkurrenter fra KTK og OTK og af to udlændinge, en englænder og en australier, der ikke talte med i ræset om DM.

»Derefter skulle vores folk undtagen mig rykke på skift for at komme væk fra de to danskere, hvorefter jeg skulle køre alene op til dem bagefter og trække dem rundt på resten af ruten. Det lykkedes perfekt, og jeg trak stort set i front de resterende 25 km,« fortæller Rasmus Henning.

»Vi gamblede godt nok lidt i forhold til de to udenlandske deltagere, som var kørt væk sammen med mine holdkammerater, fordi vi ikke vidste, hvad de havde at skyde med på de 10 km løb. Men omvendt tænkte jeg, at hvis de var supergode, så havde jeg jo nok hørt om dem tidligere, og det havde jeg ikke,« siger han.

Da frontgruppen en halv times tid senere skiftede cykel og hjelm ud med løbesko og kasket, havde de omkring halvandet minut ned til de de nærmeste forfølgere, hvoraf den ene, Jens Koefoed fra Odense Triathlon Klub, er en rigtig god løber.

Næsten alt lykkedes

I mål lykkedes det ham dog kun at indhente Jens Toft, mens Thomas Beck sikrede sig sølvet med en margen på 35 sekunder.

»Det eneste, vi reelt set ikke vandt hos herrerne, var bronze-medaljen i eliteklassen, men så gode og heldige har man ikke lov at være,« siger Rasmus Henning, der er bevidst om, at TRI4's aktuelle suverænitet kan medføre en geografisk slagside for sporten herhjemme.

»Selvfølgelig er der en fare for, at vi bliver for dominerende på klubplan. Derfor er vi heller ikke interesserede i f.eks. at "fiske" etablerede folk fra andre klubber. Vi vil hellere udvikle vores egne talenter, og det synes jeg også, at vi med præstationen ved DM har bevist, at vi kan.«

Næste gang Rasmus Henning er i konkurrence, er i slutningen af august, når han i Lausanne, Schweiz, skal forsvare sin EM-titel fra sidste år.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.