Vis lidt opfindsomhed

Kommunal opfindsomhed vil skabe bedre forhold for narkomanerne på Vesterbro til gavn for alle. Forholdene for narkomaner på Vesterbro er dårlige, og forholdene for mange af beboerne er dårlige. Det kan enhver se, hvis man går en tur i Istedgade-kvarteret eller i øvrigt taler med beboerne.

De "almindelige" beboere på Vesterbro er ikke mindre næstekærlige eller mere ligeglade med de svage i deres kvarter end alle andre københavnere. Forældre og børn har konkrete problemer og ikke mindst frygt, når kanyler kastes på gader og stræder, og narkomisbrug finder sted på legepladser og i opgange.

Heller ikke narkomanerne er dårlige mennesker, der skal tvinges ud af byen eller på afvænning. Men de har misbrugsproblemer, der ikke forsvinder, blot fordi kommunen har opgivet idéen om fixerum, og tilmed ikke har fundet en alternativ løsning.

Narkomaner har ofte problemer, der bunder i mere og andet end misbrug af narkotika. Når fixerum ikke kan etableres, bør alternative løsninger overvejes. En helt oplagt foranstaltning er et værested - som supplement til de eksisterende - hvor narkomaner kan få råd og vejledning - og i øvrigt fred og ro. Hvad der så foregår, når kommunens svageste går på toilettet, hverken kan eller skal medarbejderne overvåge....

Hvis navnet "fixerum" møder modstand i ministerierne på Slotsholmen, må man tænke kreativt og løsningsorienteret hos kommunen. Det skal ikke være navnet, der forhindrer os i at lave en god løsning for narkomanerne - og ikke mindst beboerne og deres børn. Denne løsning vil give narkomanerne bedre forhold samtidig med, at den vil sikre beboerne på Vesterbro - og ikke mindst børnene - trygge forhold.

Vi må aldrig lade bureaukrati og plantænkning gå forud for beboernes sikkerhed og tryghed.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen