Annonce
København

Borgere til kamp mod hashhandel

I Kgs. Enghave og Sydhavnskvarteret er beboerne nu så trætte af en stadig stigende hashhandel og deraf følgende kriminalitet og utryghed, at de danner et Natteravnekorps. Problemet er opstået efter Pusher Streets lukning.

Borgerne i Kgs. Enghave-kvarteret er nu så trætte af et omfattende hash- og stofsalg på gaderne, at der blæses til kamp mod pushere og bagmænd. I første omgang besluttede 150 fremmødte på et borgermøde torsdag aften, at en lokal udgave af natteravnene i næste måned går på gaden.

Ifølge beboerne er situationen blevet værre måned for måned, siden hashmarkedet i Pusher Street på Christiania blev lukket i marts i fjor. Der sælges hash og stoffer ved skoler, ved klubber, og det tilbydes på gaden. Skoleelever har oplevet at få tilbudt stoffer uden at betale. Regningen falder siden i form af, at de selv skal agere pushere.

»Voksne, børn og unge kan snart ikke gå i fred længere på grund af sælgerne. Jeg har boet her i 30 år, og jeg har aldrig oplevet en tilsvarende situation. Det virker, som om det vælter op med klubber og salgssteder. De går efter helt små børn, hvilket i sig selv er en uheldig udvikling. Men vi er også bange for, at der følger anden kriminalitet med. Blandt andet er folk blevet overfaldet, når de hæver penge om aftenen,« siger Freddy Damkjær Rasmussen, der er en af initiativtagerne til Natteravnsprojektet.

Klar sammenhæng

Han siger, at beboerne har kunnet se en direkte tidsmæssig sammenhæng mellem lukningen af Pusher Street og den udbredte gadehandel i Kgs. Enghave og Sydhavnen.

»Vores problemer oplever man også andre steder i byen. Det er en fuldstændig fejlagtig opfattelse, at det skulle hjælpe noget som helst at lukke Pusher Street. Nu er hashen bare rykket derud, hvor almindelige mennesker bor, og hvor det er tilgængeligt for børn og unge. Sådan var det ikke før, da 12-årige ikke ville tage alene til Christiania,« siger Freddy Damkjær Rasmussen, der har to voksne børn og en søn på 17 år.

Hos Københavns Politi tager man udtalelserne fra beboerne alvorligt. Kriminalinspektør Per Leo Jepsen, station City, siger, at han ikke er orienteret om omfattende problemer i området.

Politiet tager sagen op

»Jeg vil tage det her op med vores ledergruppe og gadeplansmedarbejdere. Så må vi se, hvor stort, politiet mener, problemet er, og hvad der kan gøres ved det. Der er dog ingen tvivl om, at der er sket en udvikling på hashmarkedet, siden Pusher Street lukkede. Vi har meget aktive hashklubber og også gadesalg. Vi har også hørt, at der blev solgt ved skoler, men det har hidtil været et fænomen, der har kørt periodevis,« siger Per Leo Jepsen.

SF's medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Frank Hedegaard, kalder problemet med hash på gaderne for »en profeti, der desværre er gået i opfyldelse«.

Op i lokalnævnet

»Enten må man legalisere hashen, så der bliver ordnede forhold og salgskanaler, men det vil regeringen ikke. Eller også må man give politiet flere ressourcer til at dæmme op for det her. Regeringen har påduttet København og Københavns unge et problem, som vi nu hænger på. Det er en foruroligende udvikling, og jeg vil bringe det op næste gang vi har møde i lokalnævnet,« siger Frank Hedegaard.

Lokalnævnet er et arbejdsforum med repræsentanter fra politiet og rådhuset.

Københavns Politi oplyste tidligere på ugen til JP København, at det samlede hashsalg i byen er faldet markant, siden Pusher Street lukkede, men samtidig har politiet konstateret en massiv omsætningsfremgang i flere af de 14 kendte hashklubber i København. Derudover mener politiet, at der er gang i både budtjenester og gadesalg.

carsten.christensen@jp.dk

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Lej en handicappet
Frantz Christophersen er dværg og direktør for et bookingbureau, der har specialiseret sig i at udleje handicappede statister.
Sexslaver på Vesterbro
Danske mænd er glade for de afrikanske prostituerede, som nu i rekordstort antal er kommet til landet. De er smukke og og virker, som om de er glade for sex, siger mændene.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her