Julefrokost på bestilling

Der er ingen grund til at stå på hovedet i kødgryderne op til julefrokosten midt i al den øvrige juletravlhed. Københavnske cateringfirmaer giver gerne en hånd med både forberedelser, afvikling og underholdning.

Hvis man har taget lidt for let på forberedelsen af årets julefrokost og kun sørget for, at der er kassevis af øl og snaps, har man travlt. For det er langtfra kun den høje promille, der tæller. Der skal også helst lidt mad i maven, og så er der jo også en chance for, at enkelte kan huske, hvordan maden var anrettet. Derfor tilbyder københavnske cateringfirmaer at give en hånd med forberedelsen af julefrokosten.

Et af de steder, som gerne hjælper både med de indledende øvelser og selve afholdelsen af festen, er Meyers Mad ud af Huset.

»Vi tager jo festen ud til folk. På den måde kan man være gæst ved egen fest. Det er jo tit som vært, at man sidder og tænker på, at nu skal anden snart ud af ovnen og den slags. Det slipper man for ved et cateringfirma, hvor man i stedet kan sidde og nyde det og forhåbentlig slet ikke lægge mærke til, at man bliver betjent,« fortæller Malene Zabel, der er direktør i cateringfirmaet.

Det er primært maden, som Meyers Mad ud af Huset lever af, men de kan meget mere. Det gælder blot om at give udtryk for ønskerne. Så skal Malene Zabel og kollegerne nok hjælpe, så godt de kan, med at få julefrokosten i hus.

Mere end mad

»Vi kan hjælpe med personale, dekoration og underholdning. Vi bruger tit en flydende underholdning, som bliver integreret i festen, så den ikke bare kommer fra en scene. På den måde bliver underholdningen mere personlig,« mener cateringdirektøren og forklarer, at den flydende underholdning kan være alt lige fra tre følsomme fyre i trioen De Græd til syngende serveringspiger. Men hvis man bare er til lidt god mad, kan de også sagtens klare det i Meyers Mad ud af Huset. Her i juletiden skal selskabet bare være på mindst 20 personer.

»Vi tager udgangspunkt i julens traditionelle råvarer, fordi folk forbinder julen med and og noget god dansk gris, og så er der ris á la manden, som man ikke kommer udenom. Vi laver den fra bunden med økologisk sødmælk, nogle gode ris og vaniljestænger og serverer den med vores hjemmelavede kirsebærsauce. Men derudover forsøger vi at bruge julens kendte råvarer lidt utraditionelt, så det bliver jul på vores egen måde.«

Henter resterne

Det nystartede cateringfirma Food2Go.dk har også god erfaring med at hjælpe både private selskaber og virksomheder på vej med julefrokosten.

»Mange af vores kunder er folk, der gerne vil gøre det lidt lettere at holde en julefrokost. De vil gerne betale sig fra at skulle gøre arbejdet selv,« fortæller Jeff Doyen, der er køkkenchef hos Food2Go.dk.

Og det er ikke mange penge, der skal op af lommen, for at man kan holde julefrokost uden at få sved på panden. For en engangspris på 300 kr. sørger cateringfirmaet for levering af maden, anretning af den og en introduktion til menuen, så man kan lade som om, man selv har haft en finger med i forberedelsen. Og så kommer Food2Go.dk også og afhenter de sørgelige rester dagen efter. Dertil kommer kuvertprisen, som for en traditionel julebuffet ligger på omkring 150 kr.

Hellere vildsvin

»Vi oplever dog, at mange af vores kunder gerne vil prøve noget nyt frem for de danske traditionelle juleretter. Vores italienske buffet er ret populær til julefrokoster, og faktisk er det nok op mod halvdelen, der foretrækker stegt vildsvineryg med karamelliserede pistacienødder frem for flæskesteg med rødkål og surt,« mener køkkenchefen.

Selv om navnet Food2Go.dk antyder, at kompetencerne stopper ved maden, er det langtfra tilfældet. For hvis man gerne vil have lidt underholdning til julefrokosten, kan cateringfirmaet hjælpe med kontakter til alt lige fra et klassisk ensemble over små bands, der kan spille alle slagerne, til en dj med eget trylleshow og popcornmaskine.

jpk@jp.dk

Food2Go.dk

Flæsketorvet 81-85

1711 København V

33 13 08 47

www.Food2Go.dk

Meyers Mad ud af Huset

Borups Allé 177

2400 København V

38 18 38 14

www.meyersmad.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.