Københavnsk nytår uden uro

Nytåret blev et af de fredeligste i mands minde i hovedstaden. Selv om der i løbet af natten kom en del anmeldelser af blandt andet vold og voldtægt, betegnes aftenen og natten som rolig, sammenlignet med tidligere år.

Politiet blev dog tilkaldt til enkelte alvorligere anmeldelser. Blandt andet oplyste en kvinde, der var til fest på værtshuset Rosie McGee på Vesterbrogade, at hun havde fået øje på en mand, der et par uger forinden skulle have voldtaget hende. Kvinden reagerede så voldsomt på gensynet, at hun brød helt sammen og efterfølgende blev indlagt på Center for Voldtægtsofre, fortæller kriminalinspektør Kaj Jensen fra Københavns Politi.

Forinden var manden blev udpeget af kvinden og anholdt. Men efter afhøringen blev han sat på fri fod, mens politiet efterforsker sagen.

Kort efter klokken 02.10 blev politiet kaldt til et røverisk overfald på tankstationen Shell på Vermlandsgade på Amager. Her var personalet blevet truet af en person med en pistol og efterladt bagbundet.

Kun fem minutter efter gik det ud over personalet på Restaurant Columbus på Nørrebrogade. Her kom fire maskerede unge mænd ind og fik med vold og trusler om yderligere voldshandlinger fravristet pengekassen fra de ansatte.

På Vesterbrogade blev en kvinde angiveligt udsat for voldtægt ved 02.30-tiden. Hun blev også bragt til Rigshospitalet på Center for Voldtægtsofre og beskrevet som psykisk uligevægtig. Men hun har endnu ikke været i stand til at give politiet nærmere beskrivelse af den voldtægt, hun mente sig udsat for.

Hen på natten fik politiet besked om en mand, der var blevet bragt til hospitalet med en ni-millimeter kugle siddende i det ene ben. Kuglen var blevet opereret ud ved 04-tiden. Han var blevet ramt, da han stod på Genforeningspladsen i Valby. Tilsyneladende er skuddet affyret af gerningsmænd, der ville bruge et skydevåben til at markere nytåret med. Politiet har vurderet, at de ikke har kunnet se den ramte mand fra det sted, hvorfra skuddet blev affyret, og efterforsker derfor sagen efter straffelovens bestemmelser om at forvolde fare for andres liv og førlighed ved grov kådhed eller hensynsløshed, oplyser kriminalpolitiets centrale vagtleder.

/ritzau/

011455 CET JAN 02

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.