Ørestad klar til at bygge multiarena

Bella Center har allerede fået lokalplan på en multiarena. Der mangler bare finansielle partnere, så kan København konkurrere med Stockholms Globen.

Debatten om en multiarena i København kan hurtigt afsluttes, mener folkene hos Bella Center.

Centret har nemlig for længst fået en lokalplan, der giver mulighed for bygning af en multiarena lige ved Bella Center og Bella Center Metrostation.

De seneste dage har det været debatteret, om Parken på Østerbro skulle laves til multiarena, og Wonderful Copenhagen er også med i en projektgruppe, der kigger på mulige placeringer af en sådan arena.

»Hvis ønsket er der, så kan man bygge så hurtigt, man vil. Det er signalet til dem, der er interesserede,« siger Arne Bang Mikkelsen, adm. direktør i Bella Center.

Byggetilladelse

Der blev i november sidste år lavet en lokalplan, der tillader et byggeri på 23.000 kvadratmeter med plads til 16.000 tilskuere og kun 50 meter fra Metro-stationen.

»Infrastrukturen er også i top. Der er motorvejsadgang, Metro, parkeringspladser, og Ørestad Station med forbindelse til Sverige ligger 400 meter længere ude. Og skal vi have en multihal i Danmark, skal vi tænke stort,« siger Arne Bang Mikkelsen, der håber, at der bliver udskrevet en arkitektkonkurrence om projektet, hvis det realiseres.

Et fyrtårn

Han forestiller sig, at arenaen bliver bygget, så den både kan rumme kongresser, musikarrangementer og sportsstævner.

Arenaen skal være et fyrtårn for hele Øresundsregionen. Det vil også give regionen bedre konkurrenceevne over for Stockholm, Göteborg og Helsingfors.

De byer har allerede store multiarenaer. Mest kendt er nok Globen i Stockholm.

»Det eneste, der ikke bliver mulighed for er nok svømmestævner,« siger Arne Bang Mikkelsen.

Selve finansieringen forestiller han sig sker i samdrægtighed mellem sportsinteresser, det offentlige og private investorer i både Sydsverige og Danmark.

Bella Center selv er også i sin tid blevet skabt i samarbejde mellem offentlige og andre interesser.

carl.corneliussen@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen