Dårlig luft da strømmen gik

Inger-Margrethe Hansen truede med at føde og kaldte grinet frem hos medpassagererne.

Inger-Margrethe Hansen tør godt stige på Metroen igen i dag, selv om hun var med det togsæt, der satte sig fast lige uden for Christianshavn Station.

»Min første tanke, da toget gik i stå var: åh nej, de har ikke prøvet det her før. Kan de klare det?« siger hun.

Det værste var, at luften blev dårlig i det tætpakkede togsæt, da strømmen blev afbrudt, og ventilationen standsede, synes hun.

Hun havde været med Christiania-garden ude at køre på åbningsdagen lørdag, da alt gik fint, og søndag ville hun og kæresten en tur ud på Metroens højbane mod Ørestaden.

»Vi kørte to ryk ud af Christianshavn Station, og så standsede toget helt. Så var det meningen, at den kvindelige steward skulle styre det manuelt, men det gik ikke. Hun sagde til folk, at der ikke var tale om en nødsituation, men så sagde jeg, at det kunne det hurtigt blive, for jeg skulle føde,« griner Inger-Margrethe Hansen.

Det er nu ikke sandt, men hendes replik fik alle til at grine og lettede stemningen, synes hun selv. Der var ikke optræk til panik, som hun oplevede det.

»Vi fik at vide, at vi ikke skulle åbne nødudgangene, men det var vi nu begyndt at tale om, at vi ville gøre,« siger hun.

Inden det kom til mytteri, blev dørene dog åbnet, og metropersonale fulgte passagererne ad gang-skinnen langs tunnelen og op.

Folk tog indelukningen meget forskelligt.

»Da vi var kommet op på Christianshavns Torv, talte vi med en kvinde, som syntes, at det var det mest forfærdelige, hun havde oplevet, og hun skulle i hvert fald aldrig mere køre med Metroen igen. Sådan har jeg det overhovedet ikke. Jeg ser det som begyndervanskeligheder, og jeg synes, det er udmærket, at vi har fået en ny hurtig forbindelse,« siger Inger-Margrethe Hansen, der bor på Christiania.

Det mest irriterende var, at hun og kæresten spildte en eftermiddag på episoden, tilføjer hun.

»Og så hidsede en af sikkerhedsvagterne sig fuldstændig urimeligt op over for Jyllands-Postens fotograf og var ved at overfalde ham. Det var vildt. Resten af personalet håndterede situationen godt nok,« mener Inger-Margrethe Hansen.

else.boelskifte@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen