Advokat ønsker mild straf til millionrøvere

Forsvareren for en af de seks mænd, der gennemførte millionrøverier mod en postbil og en pengetransport, hævder, at de ikke kan udløse de hårdeste straffe.

Selv om man har begået to af den nyere tids største millionrøverier, så skal man ikke nødvendigvis straffes efter lovens hårde røveriparagraf.

Det forsøgte advokat Torben Jensen torsdag at overbevise nævningerne om i Østre Landsret. Efter 19 retsmøder er det nu forsvarernes tur til at give retten de sidste ord med på vejen, inden der skal fældes dom. Seks unge mænd er tiltalt for at stå bag røveriet af dels 9 millioner kroner fra en postbil i Hillerød, dels 42 millioner kroner fra en pengetransport ved Glostrup.

Anklagemyndigheden har lagt op til, at de seks - hvis de findes skyldige - skal have den tunge ende af straffeloven at føle. De skal ikke kun dømmes efter den strenge røveriparagraf, der hæver strafferammen fra 6 til 10 års fængsel. Også den sjældent anvendte mulighed for at gå helt op til 15 år bag tremmer skal benyttes, har anklageren lagt op til.

Men det satte Torben Jensen kraftigt spørgsmålstegn ved torsdag. Han er forsvarer for den 24-årige TH, der har erkendt Glostruprøveriet, men nægter at have noget med kuppet mod postbilen at gøre. Torben Jensen afviste, at nogle af de to røverier skulle være så grove, at det kan komme på tale at gå videre end seks år.

Anklageren har slået på, at de to aktuelle røverier blev udført efter nøje planlægning af flere gerningsmænd, der overrumplede et sårbart offer og slap af sted med store værdier. Men som forsvarer betonede Torben Jensen lige modsat, at der slet ikke var brugt grov vold - kun truet med pistol - og at ingen kom til skade. /ritzau

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.