Dansk-svensk byggefremstød i Øresundsregionen

I de næste måneder arbejder Dansk Byggeri på et stort anlagt fremstød i Sydsverige med virksomheder fra hele byggebranchen.

En håndværker eller entreprenør skal kunne arbejde på begge sider af Sundet uden problemer. Derfor er Byggeriets Arbejdsgivere/Danske Entreprenører, snart Dansk Byggeri, og Sveriges Byggindustrier i færd med et fælles fremstød i Øresundsregionen. Sverige er i forvejen det næststørste marked for dansk byggeeksport efter Tyskland.

»Det skal være lige naturligt for en person fra Malmö at arbejde på Amager som et sted i Sydsverige. I dag er der for mange problemer,« siger Mats Håkansson, chef for Sveriges Byggindustrier i Syd-sverige.

Fælles seminar

Parterne planlægger et fælles seminar på den store SydBygg-messe i Malmö til marts. Seminaret har i øjeblikket arbejdstitlen "Øresundsregionen - et fælles byggemarked", men om et par uger skal Dansk Byggeri og svenskerne mødes og lægge nogle fastere rammer for seminaret.

Fra svensk side bliver der desuden arbejdet på en hjemmeside, der skal modsvare den danske. Det er en hjemmeside, der vejleder medlemmerne i, hvordan de kommer igennem regeljunglen, når de skal arbejde i nabolandet. Den danske side hedder www.vejledning.org og er ganske enkelt en Øresundsvejledning for byggebranchen om at arbejde i Sverige.

Dansk Byggeri inviterer i november 250 af sine medlemmer til at deltage på messen i marts, og det gælder både entreprenører, producenter af eksempelvis vinduer og håndværkervirksomheder. De kommer alle sammen til at deltage i en fælles stand, hvor de har mulighed for at få deres salgsmateriale repræsenteret.

»Formålet med fremstødet er for det første at skabe aftaler og netværk, og for det andet at danske byggevirksomheder får øjnene op for mulighederne på den anden side af Øresund. Barrieren til markedet er minimal sammenlignet med mange andre markeder, for eksempel er omkostninger ved start af eksport til Sydsverige ikke ret store, og den geografiske afstand er lille samtidig med, at sprogene ligger tæt på hinanden,« siger Jess Knudsen, der er eksportkonsulent for Dansk Byggeri.

Ud over de to parter har Danmarks Eksportråd arrangeret en fælles stand på SydBygg, hvor de indtil videre har otte virksomheder med, men der er plads til flere.

Ved siden af fremstødet vil parterne lave konjunkturanalyser for Øresundsregionen og skabe overblik over, hvad der skal bygges i området.

SydBygg-messen er den eneste messe for byggeri i hele regionen. Skal man på andre lignende messer, går turen til Herning i Jylland.

carl.corneliussen@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.