Stop for koncerter i Fælledparken

RockShow 2002 medførte så store skader, at politikerne nu siger stop for større koncerter i Fælledparken. Samtidig mistænkes arrangørerne for at svindle med billetsalget, som kommunen skal have afgift af.

I foråret lød RockShow som sød musik i ørerne på de fleste politikere på Københavns Rådhus. I dag er tonen mere skinger.

Omfattende skader på arealerne har fået bygge- og teknikudvalget til at fortryde dets dispensationen til RockShow 2002 i Fælledparken. Ud over græsset medførte arrangementet skader på en vandpost, tre papirkurve, to træer og en asfalteret sti. Desuden blev der ikke ryddet ordentligt op. Den samlede regning er på knap 100.000 kr. Penge, som RockShow 2002 har betalt via et depositum.

Men politikerne har nu besluttet, at det er slut med store koncerter i Fælledparken.

»Det var et forsøg værd, og jeg mener stadig, at byens parker og grønne arealer skal bruges til festlige, folkelige og fornøjelige arrangementer. Men det duede ikke med en stor koncert i Fælledparken,« siger bygge- og teknikborgmester Søren Pind (V).

RockShow 2002 fandt sted den 11. maj, og flere politikere var på forhånd utilfredse med, at Parken Sport & Entertainment fik "særbehandling". Selskabet ejer RockShow 2002, og blandt andre Ben Haddou (CD) mente, at arrangementet derfor burde finde sted i Parken, frem for at kommunen lod et fredet og offentligt areal indhegne til formålet.

Mikkel Warming (EL):

»Jeg er glad for, at en meget brødebetynget forvaltning og flertallet nu har erkendt, at det var en bommert at give dispensation til koncerten. Men det kan umuligt komme som en overraskelse for nogen, at RockShow 2002 ville medføre store skader,« siger han.

Økonomisk tvist

Københavns Kommune har tjent godt 80.000 kr. på at stille Fælledparken til rådighed i form af afgifter på blandt andet boder samt en entréafgift på fem kr. per solgt billet.

Ifølge RockShow lykkedes det kun at få solgt 13.370 af de 40.000 billetter. Det tal tvivler man dog på i kommunen. Blandt andet fordi, at det i avisartikler er fremgået, at Parken Sport & Entertainment har oplyst, at der var godt 30.000 gæster. Er det tilfældet, har kommunen 83.150 kr. til gode.

»Hvis der kun blev solgt 13.370 billetter, og der var 30.000 mennesker, må der være blevet delt mange fribilletter ud,« konstaterer Mikkel Warming.

Vicedirektør i Vej & Park, Jon Pape:

»Vores fornemmelse siger os, at der var flere mennesker, end RockShow har oplyst.«

Ifølge Jon Pape har kommunen bedt arrangørerne om dokumentation for billetsalget og et revisorpåtegnet regnskab.

»Det har RockShow lovet os, og vi har rykket flere gange for at få det. Så vi er spændte på at se tallene,« siger han.

Afviser beskyldninger

Kommunen bad allerede om at få regnskabet den 14. juni.

Ole Hentzen (K) undrer sig over, at der nu er gået fire måneder.

»Det kan ikke være så vanskeligt at få en revisor til at påtegne et regnskab, hvis der kun er solgt 13.370 billetter. Med mindre, at revisoren skal sidde og tælle hver enkelt billet,« siger han.

Lotte Reimar, der er direktør i RockShow A/S, afviser beskyldningerne.

»Vi kunne aldrig drømme om at oplyse et forkert tal. Vi har oplyst præcist, hvor mange billetter, der er solgt. Kommunen har bedt om dokumentation, og det kommer vi med,« siger Lotte Reimar.

Hun mener, at det beskedne billetsalg hænger sammen med, at RockShow i år blev flyttet fra 10-Øren til Fælledparken.

»Billetsalget svinger fra år til år alt efter vind og vejr, og vi taber altid nogle mennesker, når vi flytter arrangementet til et nyt sted,« siger hun.

asger.westh@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.