SMiL sætter smæk på kulturen

Da Kulturnatten i går sparkede dørene ind til Københavns museer, virksomheder og foreninger, var der også åbne arme til at tage imod nysgerrige københavnere hos foreningen af sadomasochister, SMiL, på Nørrebro.

Opgangen ligger i en sidegade til Nørrebrogade. På anden sal, lige over Den Sudanske Forening, hænger der et skilt på væggen, der beder besøgende om at slukke mobiltelefonen, inden de går ind.

Lokalerne tilhører foreningen for sadomasochister i København, hvor omkring 300 medlemmer to gange om ugen mødes for at dyrke deres seksualitet, der i store træk drejer sig om dominans og underkastelse.

Ingen horn i panden

»Folk kan komme ind og se, at vi ikke er sådan nogle mærkelige nogen med horn i panden,« siger hun og griner lidt.

Med sine kun 26 år, langt, bølgende hår og et kønt piget ansigt er det svært at forestille sig, at nogen ville være bange for Ulla Larsen, langt mindre tro, at hun var et hornet uhyre.

Men blotter hun sit uofficielle visitkort, hvor det fremgår, at hun de seneste otte år har bestredet formandsposten i den københavnske afdeling af foreningen af sadomasochister, kan det let føre til usikre blikke og rynkede øjenbryn.

Voldsomme reaktioner

»Vi er lidt forsigtige med at optræde i pressen,« siger Jørgen, der af samme grund vil optræde uden sit efternavn. »Dels reagerer nogle folk meget voldsomt, og dels har man sin familie og kæreste at tænke på. I mit tilfælde er min kæreste ikke glad for, at jeg står frem i pressen, så det respekterer jeg selvfølgelig.«

Endevæggen i det aflange lokale er prydet af et stort, sort kors med lænker spændt fast for oven og for neden, og ved siden af, plettet af stearin fra en stor kandelaber, står et gitterbur, stort nok til at rumme en fuldvoksen mand.

Den lidt hårde indretning står i skarp kontrast til de tre mennesker fra foreningen, der fredag eftermiddag gør lokalerne klar til de mere end hundrede gæster, der plejer at begave foreningen med et besøg på Kulturnatten.

Mens de til anledningen ifører sig halsbånd, armlænker, læder og korset, taler de om Kulturnattens tilbud og fortæller uskyldige vittigheder om ænder og købmandsforretninger.

Ïngen tvang

»Mange tror, at SM handler om mænd, der banker kvinder, eller kvinder, der bliver lokket til at lade sig ydmyge for at tilfredsstille manden, men det er slet ikke tilfældet,« siger Ulla Larsen hovedrystende.

»Når nogen spørger mig, hvorfor jeg kan lide det, spørger jeg dem tit tilbage, hvorfor de kan lide at kysse. Det er noget underligt noget, og vi ved ikke, hvorfor vi gør det, men det føles bare rasende dejligt alligevel.«

Kan lide at dominere

Fra hun var ganske lille, har den unge formand fortalt drengene, hvad hun syntes, de skulle gøre, og i dag kan hun stadig godt lide at dominere sine seksuelle partnere.

To gange om ugen mødes hun med de andre medlemmer for at dyrke deres lidt utraditionelle fritidsbeskæftigelse, hvor nogle slår og ydmyger hinanden til gensidig tilfredsstillelse, mens andre måske nøjes med kæleri og et enkelt klask bagi.

Peter, et tredje medlem, fortæller om en typisk aften i SMiL.

Almindelig småsnak

»I begyndelsen er det hele nyt og spændende, og man har lyst til at tale om sin seksualitet hele tiden, fordi man ofte har holdt den hemmelig i årevis. Men det er klart, at medlemmer, der har været her otte eller ni år, ikke rigtig gider at snakke om det længere og måske bare taler om arbejde, eller hvad der sker i weekenden,« siger han.

jpk@jp.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.