Venstre-oprør mod Søren Pind

Søren Pinds ambition om et stor-København får ham til at svigte valgløfter om en delt hovedstad, lyder det fra borgmesterens eget bagland.

Partifælle på Christiansborg opfordrer Pind til at finde sig et andet parti. Det skriver Berlingske Tidende torsdag.

Venstres politiske leder i København, borgmester Søren Pind (V), har udløst et oprør i partiet om hovedstadens fremtid.

Søren Pind beskyldes både af partifæller i Folketinget og af Venstres københavnske bagland for at svigte partiets principprogram til fordel for personlige ambitioner om at blive overborgmester for et samlet København og Frederiksberg.

Stik imod sine egne valgløfter om at kæmpe for en opdeling af København i seks-otte selvstændige kommuner, som det fremgår af partiets principprogram fra april sidste år, ser Søren Pind nu gerne en fusion med Frederiksberg.

På Christiansborg langer Venstres kommunalpolitiske ordfører, Marianne Petersen, kraftigt ud efter Søren Pind og hans partifælle kulturborgmester Martin Geertsens krav om at få ændret principprogrammet:

»Det er fuldstændig vanvittigt. De burde måske finde et andet parti, hvis de ligefrem mener, at vi skal røre ved noget så væsentligt som nærhedsprincippet,« siger Marianne Petersen.

Borgmesterens kovending har oprørt flere københavnske Venstre-kredsformænd så voldsomt, at de nu kalder Søren Pind til orden og forlanger, at han dropper sine planer om at ændre partiets program.

»Søren har gjort regning uden vært. Han er min mand - men han er så fokuseret på den politiske kamp om overborgmesterposten, at han har glemt sine rødder. Men det er ikke ham, der bestemmer - det gør organisationen, og som kredsformænd er vi faste i kødet,« siger Anders Hjorth, Venstre-formand for Amagerbro-kredsen.

Også Venstres kredsformand i Valby, Steen Thomassen, forventer, at Søren Pind kæmper for en opdeling af København i flere kommuner: »I Valby er der fuld opbakning til, at vi får vores egen kommune, og vi plejer ikke at ændre i principprogrammet, fordi der kommer nogle udtalelser fra Søren Pind,« siger Steen Thomassen.

Formanden for Venstres Ungdom i København, Henrik Højstrøm siger:

»Søren Pind vil være overborgmester for et super-København, hvor Frederiksberg skal sikre det borgerlige flertal. Men han skal ikke have lov til at arbejde i strid med Venstres ideologi.«

Søren Pind siger, at københavnerne også i en stor kommune kan sikres medindflydelse og han fastslår, at partiets københavnerpolitik besluttes på rådhuset.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.