Jomfrusejlads og champagnedåb

Polen er rykket endnu nærmere på København efter åbningen af en færgeforbindelse til Gdansk.

Kulissen var perfekt til jomfrusejlads og champagnedåb, da DFDS i høj solskin fejrede rederiets nyåbnede færgerute til Gdansk i Polen. Færgen "Duke of Scandinavia" stævnede med tudende horn ud fra Kvæsthusbroen i en regn af konfetti, mens passagerer vinkede til de fremmødte gæster på kajen. Som det hører sig til i søfartskredse, blev den flydende hertug saluteret af vandkanoner fra slæbebåde i havnebassinet. Sceneriet mindede - med lidt god vilje - om en epoke i danmarkshistorien, hvor færgeforbindelser bandt verden sammen og sparede passagererne for kostbar tid.

I dag handler den nye sejlrute København-Trelleborg-Gdansk, mest af alt om at styrke turismen og tilbyde danskere, svenskere og polakker et afslappende cruise, kombineret med storbyferie, oplyser Jes Mikkel Svare, passagerdirektør hos DFDS Seaways. Og der er god fornuft i at lægge til i det sydsvenske undervejs.

Mellemstation

»Vi bruger Trelleborg som mellemstation for at få del i det svenske marked. Det skyldes, at vore undersøgelser har vist, at der findes et betragteligt marked i Sydsverige for rejser til Polen,« siger Jes Mikkel Svare.

"Duke of Scandinavia" sejlede tidligere på ruten Esbjerg-Harwich under navnet "Dana Anglia", men det navn harmonerer dårligt med færgefart i Østersøen, og skibet blev derfor omdøbt i champagne kort før jomfruturen. Den nye sejlplan er gjort mulig ved, at havnemyndighederne i Gdansk, der betragtes som regionens mest interessante destination, har tilbudt at stille en havneterminal til rådighed, oplyser DFDS. Det var oprindeligt meningen at lade ruten åbne allerede den 23. april, men dengang var puslespillet om destinationer og færger endnu ikke faldet på plads.

"Duke of Scandinavia" afgår hver anden dag fra København kl. 16 med ankomst i Gdansk kl. 10.

Den ny rute vækker glæde

Hos Wonderful Copenhagen glæder man sig over den nyåbnede rute. Turistorganisationen har i forbindelse med indvielsen sat tryk på kedlerne for at oplyse om København i den polske rejsebranche.

Informationschef Mette Dahl-Jensen håber, at den nye færgeforbindelse kan få endnu flere polakker til at snuppe en tur til den østlige del af Sjælland.

Barrierer fjernes

»Vores tidligere undersøgelser af det polske marked viser, at der er potentiale og lyst til at besøge København, i endnu højere grad, end vi ser i dag. Men mulighederne for at rejse hertil har ikke været de bedste med det begrænsede antal flyafgange,« siger Mette Dahl-Jensen.

Hun vurderer, at færgen kan fjerne de barrierer og øge antallet af familieferier i og omkring København, fordi polakkerne kan tage bilen med til hovedstaden.

Ud over den nye DFDS-rute til Gdansk er det stadig muligt at sejle til Swinoujscie i Polen med rederiet Polferries, der anløber Langelinjehavnen.

jpk@jp.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.