Annonce
København

Naboer: Stadig masser af hashhandel på Christiania

12 dage efter at hashboderne blev fjernet på Christiania, er salget fortsat i fuld gang. Naboerne opfordrer nu christianitterne til at tage affære, mens politiet i går endnu en gang lavede razzia mod Pusher Street.

Kundernes hensynsløse biltrafik i Bådsmandsstræde er lige så generende for naboerne som før, og taxaernes ulovlige parkering på cykelstien over for Christianias hovedindgang har akkurat samme omfang som før.

At hashhandlerne i Pusher Street rev deres boder ned for 12 dage siden har med andre ord ikke haft nogen effekt på hverken salget af hash eller trafikken til og fra Fristaden. Det mener foreningen Christianias Naboer, der nu slår til lyd for, at christianitterne selv tager næste skridt og får fjernet hashmarkedet.

Købe et andet sted

»Mens de tager mod til sig, kunne de begynde med at hente et gammelt slogan frem og sprede det til hele Danmark: Hjælp Christiania. Køb din hash et andet sted,« skriver Christianias Naboer i en pressemeddelse. Indtrykket bekræftes af Københavns Politi. Lederen af narkoafdelingen, kriminalinspektør Ole Wagner, siger:

»Handelen fortsætter derude med uformindsket styrke. Nu har de bare bærbare borde, markiser og den type varmekanoner, der kendes fra cafeer. Det er fuldstændig, som det altid har været, og vi vurderer, at omsætningen ligner en helt normal januar.«

Torsdag ved middagstid lignede stedet sig selv - minus boderne. Der var en del kunder, en del hashhandlere, der varmede sig ved tændte olietønder, samt de obligatoriske vagter ved alle indgange til Fristaden.

En pressehappening

Ole Wagner betegner pushernes nedrivning af boderne i Pusher Street som en pressehappening, og politiets plan er fortsat at få fjernet Pusher Street fra jordens overflade.

Politiets pres på hashhandlerne blev demonstreret så sent som i går eftermiddag, da Københavns Politi for anden gang, siden boderne blev revet ned, stormede hashgaden. Razziaen blev voldsommere end normalt, da politiet blev mødt med adskillige stenkast, og 13 personer blev anholdt for vold mod politiet samt overtrædelse af politivedtægten, inden razziaen for alvor var kommet i gang, oplyser Københavns Politi. Tre var eftersøgt i forskellige sager, en blev anholdt for handel med euforiserende stoffer, da han forsøgte at stikke af med en rygsæk fuld af hash og penge. Politiet overvejer at fremstille nogle af stenkasterne i grundlovsforhør i dag.

I alt fandt politiet seks kilo hash og nogle tusinde joints. Noget lå på de borde, som pusherne nu bruger som salgssteder, mens andet lå gravet ned.

carsten.christensen@jp.dk

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her