Beboere utrygge efter brand i Mjølnerparken

Beboere i Mjølnerparken i København er utrygge efter lørdagens brand, der var tæt på at tage livet af tre drenge. Politiets teknikere håber at kunne sige mere om brandårsagen i løbet af mandag.

»Min datter tør ikke bo her mere. Hun tør ikke engang sove i sin egen seng længere,« siger Mai-Britt Hansen, en af de beboere i Mjølnerparken, der er chokeret oven på lørdagens brand, som nær sendte tre drenge i døden.

»Jeg har boet her i 17 år, og jeg var glad for at være her i begyndelsen. Men det seneste par år har brandene gjort Mjølnerparken til et utrygt sted at være,« siger hun.

Branden, som Mai-Britt Hansen taler om, var nummer 10 i Mjølnerparken på blot halvanden måned.

Den opstod i et kælderrum, hvor tre drenge på 10, 11 og 13 år var strandet, da de havde lejet i en elevator, som gik i stå i kælderetagen. Da drengene steg ud af elevatoren, var røgen så kraftig, at de ikke kunne finde døren til udgangen. Først da politiets hunde fandt dem, slap de fra den giftige røg, der havde tappet det meste af ilten fra kælderrummet.

»Hvis der var gået et par minutter mere, kunne der være opstået en livstruende situation,« forklarer Hans Erik Raben, central vagtleder i kriminalpolitiet.

Nej til at flytte ind

Muhammed Aslam, beboerformand i Mjølnerparken, er også utryg efter weekendens brand.

»Der har været mange voldsomme brande, og folk går hele tiden og snakker om, hvornår den næste kommer. Beboerne er blevet forskrækkede og anspændte, og mange frygter, at katastrofen kommer en dag, hvor vi sover,« siger han.

»Nogle har endda sagt nej til at flytte herud,« tilføjer han og fortæller om en ældre borger, der fik tilbudt en plads i et ældrekollektiv i Mjølnerparken, men som ombestemte sig efter lørdagens brand.

Mohammed Aslam og de øvrige beboere arbejder nu på at få sat video-overvågning op i kælderrummene.

»Det er åbenbart det, der skal til, for at fange gerningsmændene og gøre beboerne lidt mere trygge,« siger han.

Let adgang

Mohammed Aslam mener også, at gerningsmændene har alt for let ved at komme ned i kælderrummene, fordi indgangspartierne er nedslidte og hærgede.

»Hvis man virkelig skal gøre noget, kræver det, at indgangspartierne bliver udskiftet. Det har vi påpeget i længere tid over for kommunen og boligselskabet, men indtil videre er der ikke sket noget,« siger han.

Politiet er endnu på bar bund i sagen, men vagthavende i Københavns Politi oplyser, at nogle drenge blev set løbe væk fra gerningsstedet.

Tidligst i dag vil de tekniske undersøgelser kunne sige noget om årsagen til branden.

laurits.nansen@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen