Annonce
København

DGI-byen fik Øksnehallen

Modebranchen er oprørt over, at DGI-byen er valgt som forpagter af Øksnehallen. Politikerne har kun fokuseret på økonomien, lyder kritikken.

Politikerne fra Københavns Borgerrepræsentation sendte i går DGI-byen øverst på podiet i kapløbet om at blive ny forpagter af Øksnehallen.

Der var bred enighed om valget af den kommende bestyrer for de næste 10 år.

»Økonomisk var DGI-byens tilbud det bedste for Københavns Kommune. Valget betyder, at vi nu får en lang række aktiviteter, som dækker bredt, bl.a. et samarbejde med Sverige, samtidig med at bygningen bliver renoveret,« forklarer Dansk Folkepartis Karin Storgaard.

Kun de radikale og Enhedslisten stemte imod.

»Nu må vi få det bedste ud af det, men det havde været sundt med en anden medspiller i området, set i forhold til hvor stor DGI er i det område,« siger Enhedslistens Jens Kjær Christensen med henvisning til DGI-byens tiltagende dominans på Vesterbro.

For et par år siden besluttede de københavnske politikere at sende Øksnehallen i udbud - ikke mindst fordi hallen var en underskudsforretning. Men politisk uenighed har forsinket processen.

Snak med personalet

Nu er afgørelsen så endelig truffet, men DGI-byens direktør, Niels Dalsgaard, vil endnu ikke sige noget om konsekvenserne:

»Vi har givet et bud og vundet. Nu vil vi tage en snak med personalet,« siger han.

DGI-byen vandt bl.a. over konsortiet ØH af 2004 A/S og konsortiet med Jan Busch Carlsen i spidsen. Niels Kongshaug fra designfirmaet Elise Gug er skuffet over resultatet.

Han har i opløbsfasen indsamlet en lang række tilkendegivelser fra både danske og udenlandske tøj- og modefirmaer, der pegede på Jan Busch Carlsen som forpagter.

Modemessen finder sted i en uge to gange om året, og Niels Kongshaug mener, at det politiske flertal burde have set på den store omsætning og de mange arbejdspladser, som den har givet København.

»Cph. Vision har udkonkurreret alle andre modemesser i Norden og de baltiske lande og tiltrækker 100 danske og 40 udenlandske firmaer og opkøbere fra hele verden. De fleste af de danske firmaer kommer fra København, og de fandtes ikke for 10 år siden. De er opstået, fordi miljøet har været her,« siger han.

Alene økonomi

Han mener, at der med DGI-byen som forpagter bliver skåret nogle grene af et kreativt miljø, som burde have fået lov til at vokse ud og kunne have bredt sig til f.eks. internationale messer for møbeldesign.

»Jeg har ikke indtryk af, at det er partipolitik, der har afgjort, hvem der vandt udbuddet, men at det alene er økonomien. Men man har glemt at se på, hvad Jan Busch Carlsen og Cph. Vision har betydet for byen,« mener Niels Kongshaug.

lars.pedersen@jp.dk
asger.westh@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her