Flere boliger i København hærget af brande

En mand blev lettere forbrændt i ansigtet, da der søndag udbrød en voldsom brand i en lejlighed på Borups Allé. Et par timer senere udbrændte en lejlighed i Hellerup.

Søndag er normalt en stille dag for brandvæsenet, men i går var der nærmest konstant bud efter røgdykkerne og slukningskøretøjerne.

Flere beboere i en ejendom på Borups Allé ved Stærevej måtte natten til i dag sove på hotel eller hos venner og bekendte efter en voldsom brand i en lejlighed på anden sal søndag morgen. Den mandlige beboer blev ifølge Københavns Brandvæsen lettere forbrændt i ansigtet og røgforgiftet, da han forsøgte at slukke ilden. Han blev kørt til hospitalet, mens to andre beboere blev behandlet på stedet for røgforgiftning.

Brandvæsenet modtog alarmen kl. 9.11, men da de første slukningskøretøjer nåede frem, var lejligheden overtændt.

»Fra vi kom frem, gik der fem minutter, til ilden havde bredt sig til den øverste etage,« siger brandinspektør Magnus Mattsson, Københavns Brandvæsen.

I alt 300 kvm tagkontruktion hen over tre opgange i ejendommen samt loftsrum og selve lejligheden udbrændte. Desuden fik en række andre lejligheder store sod- og røgskader. I alt 14 køretøjer og 40 brandfolk fik efter halvanden time ilden under kontrol, men branden var så voldsom, at den tykke, sorte røg kunne ses over store dele af byen, og Borups Allé blev spærret af i godt tre timer. Årsagen til branden var i går endnu ukendt.

To timer efter var den gal igen. Denne gang på Es-thersvej 16 i Hellerup, hvor der kl. 11.13 udbrød brand i en af lejlighederne i en palæejendom. Ifølge politiet på Station Bellahøj på grund af uforsigtig omgang med ild, da en ældre kvinde på første sal ville tænde et stearinlys. Kvinden blev bragt på hospitalet med lettere røgforgiftning.

30 brandfolk fra Gentofte og Østerbro deltog i slukningsarbejdet, men kunne ikke forhindre, at lejligheden på første sal udbrændte totalt, og lejligheden ovenover delvist udbrændte sammen med dele af tagkonstruktionen.

Efterslukningen på Borups Allé og Esthersvej var stadig i gang i aftes. Ifølge vagtleder Jan Børn, Station Bellahøj, kontaktede politiet i går de sociale myndigheder, så de beboere, der helt eller delvist mistede deres hjem, fik tilbud om at blive indlogeret på et hotel.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen