Ledelsen i KE er tæt på fyring

Politikernes tålmodighed med den øverste ledelse i Københavns Energi er sluppet op. En fyreseddel er lige om hjørnet, fordi politikerne mener, at KE's ledelse oven på en række skandaler nu forsøger at tørre de kommende fyringer af på kommunen.

Politikerne i Københavns miljøudvalg er så utilfredse med ledelsen i Københavns Energi (KE), at den øverste ledelse er meget tæt på at modtage en fyreseddel.

På et ekstraordinært møde i miljøudvalget i går kom det frem, at politikernes tålmodighed med KE's ledelse er brugt op, erfarer JP København. Det er en artikel i KE's interne blad, som har udløst politikernes harme. Men kravet om afskedigelse kommer også som en reaktion på flere omstridte sager, eksempelvis fejl i regningerne til københavnerne, misinformationer til kommunen om prisen på udflytningen til Ørestad og generel rod i økonomien.

»Der er mere end nogensinde brug for en vurdering af ledelsen,« konstaterer de konservatives Mogens Lønborg.

Omstridt artikel

I et indlæg til medarbejderne i KE offentliggjort den 30. april i det interne blad Den Varme Hane oplyser ledelsen, at kommunen har pålagt virksomheden at spare 42 mio. kr., og at man derfor er nødt til at nedlægge i alt 85 stillinger. Af artiklen fremgår det, at KE ikke kan låne penge eller sætte priserne i vejret for at undgå fyringerne, »så længe kommunen ikke har taget stilling til vores forslag om en ny selskabsform.« Desuden fremgår det af skrivelsen til medarbejderne, at man heller ikke kan skaffe de fornødne penge gennem takstforhøjelser. »Kommunen har nemlig besluttet, at taksterne kun må stige med 2,3 pct.«, skriver ledelsen. Det er denne indirekte kritik af Københavns Kommune, som betyder, at temperaturen er steget betydeligt under ledelsens sæder.

Københavns miljøborgmester, Winnie Berndtson (S), er ikke tilfreds med, at artiklen fremlægger det, som om miljøudvalget har pålagt KE at spare.

Ikke tilfreds

»Det fremstilles, som om KE er en selvstændig virksomhed, og så kommer vi og stiller krav. Sådan er virkeligheden ikke. Det er en generel misforståelse, hvis man tror, at KE ikke er en del af Københavns Kommune, for det er den,« fastslår miljøborgmesteren.

Hun vil ikke kommentere, hvor tæt ledelsen er på at blive fyret, og henviser til, at hun ikke vil føre den diskussion i offentligheden. Winnie Berndtson siger dog:

»Jeg er ikke tilfreds med KE's ledelse.«

Illoyalt

Også CD's Ben Haddou kritiserer, at ledelsen fremstiller det, som om politikerne har tvunget KE til at fyre medarbejderne.

»Det er klart, at det her er rablende illoyalt. Når man er pålagt en besparelse, må man selv stå til ansvar. Det kan ikke være rigtigt, at man vil tørre den af på politikerne. Vi må som politikere stå ansigt til ansigt med pressen og københavnerne. Det samme må KE's ledelse,« mener Ben Haddou.

KE's ledelse ønsker ikke at kommentere kritikken og oplyser via en pressemedarbejder, at »det er ejeren, der bestemmer, hvem der skal være adm. direktør«, og ledelsen henviser derfor til Københavns Kommune.

lars.pedersen@jp.dk

Side 2

Andre læser

Mest læste

Del artiklen