Annonce
København

Slut med at vande græsset i København

Den enkelte kommune afgør suverænt selv, hvornår et eventuelt vandingsforbud skal træde i kraft, og det er altså nu for Københavns Kommunes vedkommende.

Det er således slut med at vande de private græsplæner i København frem til udgangen af august, fortæller pressekoordinator ved Københavns Energi Astrid Skotte.

Vandforbuddet indføres for at undgå et overforbrug af drikkevandet i den varme periode.

Idrætsanlæg og skolernes fodboldbaner er de eneste græstæpper i København, der stadig må vandes.

»Vi skeler ikke så meget til vejret, men har besluttet, at et vandingsforbud bør gælde for juni, juli og august. Der er særlige hensyn at tage i netop København, hvor den store koncentration af mennesker trækker meget på grundvandsressourcerne,« siger Astrid Skotte.

Selv om boligmassen i København i høj grad består af lejligheder, er der masser af villahaver i f.eks Vanløse, Valby og Brønshøj samt på Amager. Astrid Skotte opfordrer generelt forbrugerne til at bruge vandet med omtanke i de varme måneder.

Derudover kan der være god mening i at genbruge vand, hvor det er muligt. F.eks. kan vandet fra børnenes soppebassin bruges til at vande planter og græs med.

Samtidig opfordrer Astrid Skotte villaejerne til at opsamle regnvand i tønder, så det senere kan bruges til at vande med.

Det er stadig tilladt at vande havens blomster. Vandforsyningen opfordrer til, at det sker enten tidligt om morgenen eller sent om aftenen, så vandet ikke fordamper, men bliver i jorden.

indland@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Multi-politiker Wallait Khan
Wallait Khan har haft travlt på de bonede gulve, men skylder dog vælgerne i København, Venstre og SF samt sin kommende overborgmester Ritt Bjerregaard (S) at svare på følgende spørgsmål:
Virkelighedens edderkop
Et af paradokserne ved Svend Aage Hasselstrøm var en gavmildhed og generøsitet, der stod i stærk kontrast til hans brutalitet og kynisme, når han benhårdt styrede sin kriminelle mafia-organisation i hjertet af København.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her