Annonce
København

Slut med at vande græsset i København

Den enkelte kommune afgør suverænt selv, hvornår et eventuelt vandingsforbud skal træde i kraft, og det er altså nu for Københavns Kommunes vedkommende.

Det er således slut med at vande de private græsplæner i København frem til udgangen af august, fortæller pressekoordinator ved Københavns Energi Astrid Skotte.

Vandforbuddet indføres for at undgå et overforbrug af drikkevandet i den varme periode.

Idrætsanlæg og skolernes fodboldbaner er de eneste græstæpper i København, der stadig må vandes.

»Vi skeler ikke så meget til vejret, men har besluttet, at et vandingsforbud bør gælde for juni, juli og august. Der er særlige hensyn at tage i netop København, hvor den store koncentration af mennesker trækker meget på grundvandsressourcerne,« siger Astrid Skotte.

Selv om boligmassen i København i høj grad består af lejligheder, er der masser af villahaver i f.eks Vanløse, Valby og Brønshøj samt på Amager. Astrid Skotte opfordrer generelt forbrugerne til at bruge vandet med omtanke i de varme måneder.

Derudover kan der være god mening i at genbruge vand, hvor det er muligt. F.eks. kan vandet fra børnenes soppebassin bruges til at vande planter og græs med.

Samtidig opfordrer Astrid Skotte villaejerne til at opsamle regnvand i tønder, så det senere kan bruges til at vande med.

Det er stadig tilladt at vande havens blomster. Vandforsyningen opfordrer til, at det sker enten tidligt om morgenen eller sent om aftenen, så vandet ikke fordamper, men bliver i jorden.

indland@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Sexslaver på Vesterbro
Danske mænd er glade for de afrikanske prostituerede, som nu i rekordstort antal er kommet til landet. De er smukke og og virker, som om de er glade for sex, siger mændene.
En dansk koreaner
Ann Lind Andersen er koreaner, men hun er først ved at finde ud af, hvad det vil sige. Som fireårig kom hun hertil blandt nogle af de første koreanske adoptivbørn, og som de fleste andre i hendes generation af koreanske adoptivbørn, er hun vokset op som dansk, men nu er nysgerrigheden vakt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her