Hvis alle vidste, hvad jeg ved ...

... om dansk politi, så ville alle være enige med mig i, at dansk politi har nogle fremragende mennesker ansat. Dog udgør disse maksimalt 5 pct. af etaten.

For de øvrige 95 pct.s vedkommende, er der i ikke helt ringe omfang tale om mennesker lidende af den dyssociale personlighedsforstyrrelse psykopati. For den langt største dels vedkommende er der imidlertid tale om folk, der stadig er, hvad de var, før de blev politifolk: de måske egnede.

Egen erfaring

Min baggrund for en sådan konklusion? Til dels visheden om de mange drabsforsøg begået den 18. maj 1993 af politifolk, der fortsat er i tjeneste. Endvidere antropolog Lars Holmbergs grundige undersøgelser af politiets arbejde i praksis. Også min indsigt i politiklagenævnssager opnået under læsning af rigsadvokatens beretninger om samme.

Sluttelig mine utallige oplevelser med politiet gennem de senere år, som jeg kort kan komme med eksempler fra:

Den 7. august 2005 bliver jeg overfaldet på Rådhuspladsen og står med en blodig læbe. Hertil udtaler en betjent til gerningsmanden: »Nej, bare rolig, det gør vi ikke mere ved.«

Den 16. marts 2006 udsættes jeg for vidnetrusler, der kan straffes med fængsel indtil otte år. Den ene betjent udtaler: »Du virker ikke særligt rystet!« Derefter nedskriver han mit navn og søger med ytringen »opfør dig ordentligt!« at afslutte sagen, selv om det snarere burde være afslutningen på hans ansættelsesforhold. Den efterfølgende adfærdsklage har statsadvokat Karsten Hjorth afvist.

Rygklapper

Den 1. april 2006, efter at jeg er blevet overfaldet i en natbus, udtaler en betjent til mig: »Nej, sådan en bagatel gør vi ikke noget ved.«

De tre vidner spørger ham, om de skal oplyse deres navne, men det afviser han og lader dem forsvinde. I den sag har den rygklappende statsadvokat afvist min adfærdsklage, da den uskyldige politibetjent jo blot forklarede, hvorfor han lod uvildige vidner forsvinde.

Den 17. marts 2007: Flere gerningsmænd angriber mennesker i Ungdomshusets telt på Rådhuspladsen.

Jeg ringer 112. Jeg eftersætter hovedgerningsmanden. Politiet ankommer, og jeg udpeger hovedgerningsmanden, som nu har bemærket, at han er en jaget mand. Samtlige 20 politifolk afviser min henvendelse og løber over til teltet, hvorfra samtlige gerningsmænd for længst er forduftet. Jeg eftersætter fortsat gerningsmanden ned ad Strøget. Han søger først tilflugt på natklubben Kattesundet4, men opdager, at retfærdighedens soldat er ham i hælene. Da han så overfalder mig, indser jeg, at hvis nogen skal dø her, så bør det være politifolk og ikke mig. Kl. 01.18 orienterer jeg vagthavende på Station City om hans kollegers fantastiske dyder.

Nikkedukker

Hvad så med juristerne i politiet? Disse er jo netop ansat for at holde kontrol med den magtliderlige blodrus, der også kaldes "politiets korpsånd."

Derfor skal vi have jurister i politiet, som er stærke individer. Hvad har vi så? Vi har nikkedukker med nogenlunde teoretiske juridiske kundskaber! Den førnævnte korpsånd har opslugt politiets jurister, som derfor intet kontrollerer.

Den 26. april 2007: Politiet skyder en dreng på 19 år. Han havde ingen pistol. Hvad er forskellen mellem politiet med de gamle pistoler og politiet med de nye pistoler? En masse myrdede danske borgere!

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.