Skole sender felthospital til Vestafrika

Det var et eventyr, da repræsentanter fra Michael Skolen i Herlev fik lov at kigge i kasserne, hvor et komplet felthospital har været pakket ned i 50 år. Udstyret har skolen fået til sit projekt i Guinea.

I kælderen står stabler af tunge trækasser. Bækkenstole, tæpper, stetoskoper og narkoseudstyr, klapstole, kopper og røntgenapparater udstyret til et komplet felthospital er pakket ned og plomberet med kronestemplede forseglinger. Sådan har det ligget i 50 år, glemt fra en svunden tid, hvor Danmark rustede sig til Den Kolde Krig.

I dag har Ulrik Fredslund-Andersen og Karinkan Traoré fået lov at løfte på lågene, for de har netop fået udstyret foræret. De to er tovholdere på et udviklingsprojekt, som Michael Skolen i Herlev, der er en Rudolf Steinerskole, har etableret i Guinea i Vestafrika. Elever og forældre har samlet penge sammen til at bygge et hospital i den landsby, som skolens rengøringsmand Karinkan Traoré kommer fra.

Ulrik Fredslund-Andersen fra skolens bestyrelse blev i sidste uge kontaktet af organisationen Care 4 You, som tilbød indholdet af det ene felthospital til Michael Skolens projekt.

»Dét er det fantastiske ved livet; nogle gange går man rundt i sine egne små fortrædeligheder og pludselig er man så heldig at få et hospital foræret,« konstaterer Ulrik Fredslund-Andersen.

»Jeg er så glad og taknemmelig, at jeg slet ikke har kunnet sove. Det er meget stort for mig at være med til at give alle de her ting til min landsby,« supplerer Karinkan Traoré.

Ifølge Karinkan Traoré og Ulrik Fredslund-Andersen er felthospitalet af en høj standard i forhold til det udstyr, man har i Guinea. I alt vejer kasserne mellem 30 og 40 tons.

ulla.stilling@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen