Vold er aldrig legitim

BRUGERNE OG TILHÆNGERNE af det nu forgange Ungdomshuset er kommet med mange "gode" forklaringer på den bølge af vold, der rullede hen over København i forbindelse med rydningen af Jagtvej 69.

Volden blev udført af tilrejsende bøller, har det heddet sig, og derfor skal man ikke gøre Ungdomshusets brugere ansvarlig for denne vold. Det ville være det samme som at straffe almindelige fodboldstilskuere for hooliganernes hærgen. Andre har sagt, at det hele skyldes, at politiet har provokeret de stakkels unge til at smide med molotovcocktails og livsfarlige kanonslag.

Klar besked

Men i en større artikel i Information fra den 7. marts melder det tidligere ungdomshus brugere endelig klart ud med hensyn til deres syn på volden, idet de bl.a. skriver:

»Når politikerne ikke kan råbes op, og de sender politiet til at gøre arbejdet for sig, så er der kun kampen på gaden tilbage. Når vi slås for vores hus, slås vi side om side med undertrykte folk i resten af verden. Det er den samme kamp, en solidarisk kamp for plads til at være til og fri og kunne forme sine egne strukturer, have indflydelse på sit liv og verden omkring sig. Vi slås for at være menneskelige og for at kunne leve. Når man har noget at sætte i stedet for et voldeligt regime, så kan vold føre til forandring og ikke blot mere vold.«

Pandoras æske

Med andre ord: Man mener, at vold er et legitimt politisk kampmiddel inden for et demokrati. Får man ikke sin vilje, eller er man ikke tilfreds med forholdene, har man lov til at bruge vold, i særdeleshed når man lever i et så »voldeligt regime« som det danske demokratiske samfund.

Gad vide om disse voldelige revolutionære romantikere har forstået, at de hermed åbner for Pandoras æske?

Hvis de har lov til at bruge vold i kampen mod et »voldeligt regime«, dvs. det danske samfund, så har abortmodstanderne også lov til at bombe abortklinikker og skyde abortlæger for hermed at sætte sig op mod et "regime", som tillader "fosterdrab".

Hvis man må sætte andres liv og førlighed på spil for at få et hus, hvor man kan leve efter egne spilleregler og være fri for samfundets normer, så har religiøse fundamentalister såsom Faderhuset også lov til at overfalde homoseksuelle og afbrænde deres mødesteder for at skabe et København, hvor de kan være fri for at møde mennesker med andre normer end deres egne.

Ja, hvis vold bliver et legitimt middel til at presse sine ønsker igennem, så bliver det de stærkeste og mest brutale, der kommer til at vinde, og dermed ville vi få alt andet end et mere menneskeligt samfund.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.