Nej til julefrokoster på posthusene i Roskilde

Der bliver ingen julefrokoster i kantinerne på Post Danmarks posthuse i Roskilde, Køge, Greve og Fakse i år. Det vil sende et forkert signal til kunderne, siger postmester.

Postarbejderne på Køge Posthus har lagt ruten omkring en lokal idrætshal for at leje lokaler til deres årlige julefrokost.

Som led i en ny velfærdspolitik har postmestrene i Post Danmarks Roskilde-område nemlig besluttet, at der ikke må holdes julefrokoster i kantinerne.

»Vi bruger til daglig vores tjenestelokaler til administration og produktion, og de er ikke egnede til fester,« siger postmester Erling Elberg, Post Danmark i Køge.

Blandet modtagelse

Opstramningen er blevet blandet modtaget af postbudene og deres kolleger.

Medarbejderne må ikke udtale sig, men ifølge JP Københavns oplysninger mener flere ansatte, at de nye regler snarere forringer velfærden end forbedrer den.

Er det ikke velfærd at kunne drikke en øl?

»Det er en folkeret at kunne få en øl til sin mad, og vores generelle alkoholpolitik i området tillader i modsætning til andre postområder som Århus, hvor der er indført alkoholforbud, at man drikker en øl til frokost eller en øl til at gå hjem på. Men drikker man begge dele, er det én for meget. Der ligger også en signalværdi i det til kunderne, og hvis man har kontakt med kunder, må man ikke drikke,« siger Erling Elberg.

»Når vi har udstyret vores postbude med røde uniformer, udsender de et signal, der gør, at de er velkomne alle steder. Derfor tolererer vi heller ikke, at de drikker øl ude på ruten, og vi har fuld tillid til, at de heller ikke gør det,« siger han.

Postmesteren afviser, at ændringerne hænger sammen med dårlige erfaringer fra fugtige episoder ved tidligere års julefrokoster.

»Det er mere for at sikre, at vi ikke får det, og vi har en hel del EDB-udstyr stående. Der er altid nogen, der vil mene, at vores nye velfærdspolitik er en opstramning, men der er også mange, der har taget godt imod den,« siger han.

Tilskud fra chefen

Fra Post Danmarks hovedsæde oplyser personaledirektør Palle Juliussen, at det er op til de enkelte lokalområder selv at definere deres alkoholpolitik.

Selv om den ikke bliver holdt på posthuset, får postbudene i Køge deres julefrokost, og de kommer ikke til at tørste.

»Vi råder over et beløb til hver enkelt medarbejder, som vi kan give tilskud til,« siger postmester Erling Elberg, der i øvrigt selv skal med til julefrokosten.

asger.westh@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen