Tre isolationsfængslet efter drab i indvandrerklub

Der mangler fortsat et afgørende motiv til skudepisoden, der kostede en 46-årig mand livet ved en nytårsfest i en indvandrerklub på Nørrebro. De tre gerningsmænd er selv i livsfare.

Tre unge mænd blev efter et flere timer langt grundlovsforhør ved retten på Frederiksberg i går varetægtsfængslet i fire uger, heraf to uger i isolation, sigtet for drab, forsøg på drab og vold af særlig farlig karakter.

Politiet mener, at de tre mænd alle deltog i det skuddrama, der kostede en 46-årig mand livet og sårede to andre ved en nytårsfest i "Balkanklubben" på Åboulevarden nytårsmorgen.

De nægter sig alle skyldige i sigtelserne.

Da sagen endnu ikke er fuldt belyst - blandt andet mangler det nøjagtige motiv til skyderiet samt drabsvåbenet - og da mange vidner ikke er identificeret og dermed heller ikke afhørt, valgte dommeren at lukke dørene for offentligheden af hensyn til den videre efterforskning.

De sigtede i livsfare

Samtidig blev der nedlagt navneforbud, fordi de sigtedes liv var i fare, hvis det kommer frem, hvem de er.

Dørlukningen betød også, at politiet på Frederiksberg i går var yderst fåmælte med at udtale sig om sagen.

Det står dog klart, at der under nytårsfesten var et skænderi mellem to personer og formentlig to af de sigtede under nytårsfesten i "Balkanklubben" på Åboulevarden.

Efter skænderiet forsvandt to af mændene stærkt oprevet, men de vendte senere tilbage med den tredje formodede gerningsmand og "flere skarpladte våben", som det hedder i sigtelsen.

Spørgsmålet er, om der har været tale om et hævn-opgør i forbindelse med det forudgående skænderi ved festen.

Kriminalinspektør Frode Olsen, Frederiksberg Politi, havde i går ikke noget bud på, om gerningsmændene bevidst er gået efter de tre ofre - eventuelt som hævnmotiv efter skænderiet - eller om de tre mænd tilfældigt har været ofre for gerningsmændenes handlinger.

Skød løs på 50 personer

Politiet mener, at de tre varetægtsfængslede mænd ankom til klubben ved fem-tiden og at de straks derefter begyndte at skyde løs med ni-milimeter pistoler.

Politiet har konstateret, at der er affyret flere skarpe skud i klubben, hvor der befandt sig mellem 30 og 50 mennesker.

Ud over dødsofferet blev en 29-årig mand ramt på både arme og ben, mens yderligere et affyret skud ikke har ramt nogen. Den 29-årige er fortsat indlagt, men er erklæret uden for livsfare.

Der blev også forsøgt skudt mod endnu en mand, men da pistolen klikkede, slog gerningsmanden i stedet med pistolen, så offeret fik næsen knust.

Politiet har endnu ikke identificeret de mange mennesker, der befandt sig ved festen, og som så skyderiet - de vil alle blive afhørt, ligesom det overlevende skudoffer også mangler at give en uddybende forklaring til politiet.

Meldte sig selv

Efter skuddramaet stak gerningsmændene af fra klubben, og der blev mandagen igennem søgt efter dem på flere adresser i København. To af dem blev anholdt ved 14-tiden, da Frederiksberg Politi med støtte fra svært bevæbnede betjente fra Beredskabsafdelingen slog til mod en adresse i København.

En time efter meldte den tredje formodede gerningsmand sig selv til politiet. carsten.christensen@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen