Annonce
København

Lysshow ved Langebro

Fagforbund sætter i anledning af 100-års jubilæet - i bogstaveligste forstand - lys på sig selv.

»Nu skal I se lysbilleder!«

Meldingen, der i 1970'erne kunne give enhver middagsgæst kuldegysninger, lyder nu til københavnerne fra HK, der fylder 100 år.

Fra i morgen og tre uger frem vil HK-bygningen ved Langebro hver aften blive belyst med et lysbilled-show, der markerer de forløbne 100 år.

»Det er meningen, at vi vil mane lidt til eftertanke over, hvad der er sket i de sidste 100 år. Så der er både billeder, som har med HK's fagområder at gøre, og ting, som handler om de sidste 100 år: Teknik, underholdning og historie,« siger Tom Durbing fra HK.

Det er Tom Durbing, der sammen med en anden medarbejder fra forbundshuset, har været de kreative kræfter bag projektet.

Ud over billeder af skrivemaskiner og andre tekniske vidundere, lover Tom Durbing også, at der vil blive vist dias af de kunstværker, der normalt er at finde inde i huset.

Nu er det en kendt sag, at forbundshuset er en af de grimmeste bygninger i byen. Er det her et forsøg på at pynte den lidt op til jubilæet?

»Nu synes jeg heller ikke selv, at det er den smukkeste bygning i byen, selv om vi har rettet lidt op på det for et par år siden. Men det har ikke noget med det at gøre. Og jeg tror, at det her bliver utroligt flot,« lyder det fra Tom Durbing.

michael.rachlin@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
En dansk koreaner
Ann Lind Andersen er koreaner, men hun er først ved at finde ud af, hvad det vil sige. Som fireårig kom hun hertil blandt nogle af de første koreanske adoptivbørn, og som de fleste andre i hendes generation af koreanske adoptivbørn, er hun vokset op som dansk, men nu er nysgerrigheden vakt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her