Prøv i stedet udbygning i Ørestad

Ingen andre steder har Københavns og Frederiksbergs borgere adgang til så enestående varierede og frodige naturarealer midt inde i byen, skriver Inge Rasmussen om Søndermarken.

I Søndagsavisen den 25. juni 2000 refereres JP København for et indlæg i sagen om en evt. udvidelse af Københavns Zoo, hvorved ca. tre hektar af Søndermarken vil blive inddraget.

. Ingen andre steder har københavnerne og Frederiksbergs borgere adgang til så enestående varierede og frodige naturarealer midt inde i byen. ifølge referatet at inddragelsen vil omfatte et "lille og mørkt hjørne af parken, som stort set aldrig bruges".

Mere end et hjørne

"Lille og mørkt" er naturligvis en smagssag. Men at tre hektar af parken skulle udgøre et "hjørne" er en voldsom underdrivelse, og påstanden om at området aldrig bruges verificerer, at direktøren aldrig har sat sine ben på denne side af plankeværket i Søndermarken.

Søndermarken er en unik park, netop ved det kuperede terræn og dens udstrækning adskiller den sig fra andre byparker. Normalt er en bypark en plæne med nogle træer og buskadser omkring. Ingen andre steder har københavnerne og Frederiksbergs borgere adgang til så enestående varierede og frodige naturarealer midt inde i byen.

Netop det kuperede terræn, som er mest udtalt i denne del af parken, tiltrækker mange motionister. Jeg er selv én af dem, og det er netop her man møder mange andre, både løbende og gående. Flere motionsklubber i Københavnsområdet bruger Søndermarken som træningsområde af selv samme grund.

Høj rekreativ kvalitet

Ud over at være en landskabsarkitektonisk perle er Søndermarken altså også rekreativt område af usædvanlig høj kvalitet. Dette indebærer faktisk også at en del husstande, hvis hustandssindkomst kunne bære en bopæl længere nordpå bliver i området.

Til Anders Lunding Andersen er der vel kun at sige: Se på hvad I har fået ud af det område af Søndermarken, som allerede er indlemmet i Zoo! Små, indhegnede arealer og asfaltstier omgivet af diverse slikboder og souvenirkiosker, og så skal man oven i købet betale dyrt for at benytte disse faciliteter. Det kunne Zoo gøre bedre.

Savanne i Ørestad

Zoo henvender sig ikke til områdets lokale beboere. Vi kan allerede se meget af det, der foregår inden for murene, og argumentet om at få inddraget vores rekreative områder mod at få lov at se på endnu flere indespærrede dyr sælger ikke rigtig ideen heromkring. Besøgstallene vil næppe heller stige. I dag rejser folk til Kenya - ikke Valby Bakke - for at se savanner!

Men prøv med en savanne i Ørestad. Så kunne I også tjene en ekstra skilling på den "shuttle" service, trukket af bryggerheste, elefanter og kameler, som naturligvis måtte danne led mellem afdelingen for danske landracer samt krybdyr på Valby Bakke, og "mini-Kenya" med delfinarium etc. i Ørestad.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen