Hård kritik af kulturborgmester

Socialdemokratiets kulturordfører, Mona Heiberg, langer voldsomt ud efter kulturborgmester Hans Thustrup Hansen (K). Thustrup mener, at det skyldes forskellig smag, og at han ikke støtter hendes "stærke teatervenner".

»Det er tydeligt for enhver, at Hans Thustrup Hansens interesse for kulturområdet er meget lille, og han er ikke ordentligt forberedt.«

Sådan siger Mona Heiberg, Socialdemokratiets ordfører på kulturområdet i København, i et usædvanligt hårdt og personligt angreb mod Københavns konservative kulturborgmester, Hans Thustrup Hansen. Mona Heiberg mener, at Thustrup interesserer sig mere i at få de politiske kabaler til at gå op end i det københavnske kulturliv. Som eksempel nævner hun de kommunale tilskud til teatrene, hvor Thustrup efter Mona Heibergs mening kommer med mange uigennemtænkte forslag blot for at vinde et politisk slagsmål.

»Og det er præcis det modsatte, som kulturlivet har brug for. Det er engagement og indsigt i sagerne,« siger hun.

Dygtig taktiker

Mona Heiberg tilføjer dog, at Thustrup Hansen også har gode sider, nemlig at han er en dygtig taktiker i det politiske spil, og at han er god til at skabe en god stemning på møderne i kommunens kulturudvalg.

Hans Thustrup Hansen har en meget klar forklaring på, hvorfor Heiberg angriber ham.

»Mona Heiberg synes ikke, at jeg interesserer mig nok for hendes venner, og hun har meget stærke venner i kulturverdenen. For eksempel synes jeg, at Trevor Davis får for mange penge. Jeg ville hellere støtte de mere folkelige teatre som Boldhusteatret og Røde Kro Teater,« siger Hans Thustrup Hansen, der tilføjer, at han går betydeligt mere i teatret end Mona Heiberg.

Gammeldags smag

Hans Thustrup Hansen står gerne ved, at han har en anden teatersmag end Mona Heiberg.

»Jeg er vel nok lidt gammeldags i min smag. Hvis jeg går i teatret og ser et meget moderne stykke og keder mig bravt, så er jeg ligeglad med, at de førende teateranmeldere næste dag i aviserne skriver, at stykket var godt,« siger han.

Mona Heiberg lægger ikke skjul på, at hun gerne vil være Københavns næste kulturborgmester, hvis hun genvælges ved næste kommunalvalg om godt et år. Kulturborgmester Hans Thustrup Hansen, som er 62 år, oplyser, at han endnu ikke har besluttet, om han genopstiller.

Flere personlige angreb

Jens Kjær Christensen, Enhedslistens kulturordfører, oplyser, at han er i "rigtig godt sommerhumør", og at han ikke har lyst til at få det ødelagt af at blande sig i striden mellem Thustrup og Heiberg.

Angrebet mod Hans Thustrup Hansen er det seneste i en række personlige angreb på den københavnske politiske scene de seneste uger. Blandt andet har venstrefløjen og de borgerlige fundet sammen i en også meget hård og personlig kritik af sundhedsborgmester Peter Martinussen (S), som de direkte har opfordret til at overveje sin stilling som borgmester.

niels.ditlev@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen